BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
VLAD CENUSE & ASOCIATII
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Dezlegarea unor chestiuni de drept ref. efectele hotărârii de anulare a actului administrativ normativ

13.05.2015 | Andrei PAP
Abonare newsletter

* a se vedea și dezbaterea Latura civilă a acțiunii în contencios administrativ, sau De ce își permite autoritatea să comită abuzuri… [DEZBATERI.JURIDICE]

Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis în ședința de luni, 11 mai 2015, că admite sesizarea Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, formulată prin încheierea din 11 decembrie 2014 (pronunţată în dosarul nr. 7752/101/2013), stabilind că:

„Dispoziţiile art. 23 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se interpretează în sensul că hotărârea judecătorească irevocabilă/definitivă prin care s-a anulat în tot sau în parte un act administrativ cu caracter normativ produce efecte şi în privinţa actelor administrative individuale emise în temeiul acestuia care, la data publicării  hotărârii judecătoreşti de anulare, sunt contestate în cauze aflate în curs de soluţionare pe rolul instanţelor judecătoreşti”.

:: Minuta Deciziei nr. 10/2015

Andrei Pap

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ICCJ. Dezlegarea unor chestiuni de drept ref. efectele hotărârii de anulare a actului administrativ normativ”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Avand in vedere ca ne aflam in domeniul contenciosului administrativ, si deci in domeniul unor raporturi verticale (stat – parte privata) si nu orizontale (parte privata – parte privata) nu vad de ce nu s-ar oferi un efect retroactiv. Statul nu este „orice persoana” in sensul CEDO pentru a beneficia de dreptul la neretroactivitate atunci cand chiar el, statul, greseste si actioneaza in mod nelegal din moment ce actul administrativ normativ fu anulat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week