Secţiuni » Arii de practică » Business » Piaţa de capital
Piaţa de capital
CărţiProfesionişti

Completarea Directivei 2004/109/CE cu privire la anumite standarde tehnice de reglementare referitoare la participațiile importante


14 mai 2015 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative, Piața de capital

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 120, din 13 mai 2015, a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2015/761 al Comisiei de completare a Directivei 2004/109/CE a Parlamentului European și a Consiliului cu privire la anumite standarde tehnice de reglementare referitoare la participațiile importante.

Obiectul regulamentului: Directiva 2004/109/CE stabilește obligații de transparență legate de informațiile referitoare la emitenții ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată. Această directivă necesită, de asemenea, elaborarea de standarde tehnice de reglementare pentru a asigura aplicarea coerentă a regimului de notificare a achiziționării sau cesiunii participațiilor importante și a derogărilor aferente. Dispozițiile din prezentul regulament sunt strâns legate, deoarece se referă la cerințele privind notificarea deținerilor importante în societăți cotate. În vederea asigurării coerenței dintre aceste dispoziții, care ar trebui să intre în vigoare în același timp, și pentru a oferi persoanelor supuse acestor obligații, inclusiv investitorilor care nu sunt rezidenți ai UE, o imagine cuprinzătoare asupra dispozițiilor și un acces sintetic la acestea, este de dorit ca anumite standarde tehnice de reglementare prevăzute în Directiva 2004/109/CE să fie incluse într-un singur regulament. Prezentul regulament se bazează pe proiectele de standarde tehnice de reglementare transmise Comisiei de Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe. Prezentul regulament delegat stabilește norme detaliate pentru punerea în aplicare a articolului 9 alineatul (6b), a articolului 13 alineatul (1a) literele (a) și (b) și a articolului 13 alineatul (4) din Directiva 2004/109/CE.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică