Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law

Bogdan Nazat: Când ai alături de tine doi oameni pe care te poți baza în orice moment, drumul de la idee la materializarea acesteia pare o simplă plimbare


18 mai 2015 | Alina MATEI
Secţiuni: Interviuri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Alina Matei: Mulțumesc, domnule avocat, pentru că ați acceptat să acordați un interviu utilizatorilor JURIDICE.ro. De unde pasiunea pentru avocatură?

Bogdan Nazat: În primul rând, vă mulțumesc pentru oportunitatea acestui interviu. Pasiunea pentru drept am dobândit-o în copilărie, iar pentru avocatură, din anul doi de facultate, de când am început să fac practică în acest domeniu.

Alina Matei: De pe băncile facultății nu numai că știați că o să deveniți avocat, dar ați conturat și un parteneriat, alături de colegul de facultate și prietenul dumneavoastră, Mircea Sinescu. Cum s-a născut ideea?

Bogdan Nazat: Aș putea spune că ideea s-a născut atunci când l-am cunoscut pe Mircea, în anul doi de facultate, chiar dacă nu eram conștienți de viitorul comun pe care ni-l rezervase destinul.

Inițial, proiectul SINESCU & NAZAT s-a născut sub forma unei glume, spusă după un examen din anul trei de facultate. Această glumă a continuat să existe între noi, transformându-se mai apoi într-o idee care a dăinuit peste anii care au urmat finalizării studiilor și s-a concretizat, în anul 2011, prin acest parteneriat care a dat sens existenței noastre profesionale.

Alina Matei: Drumul de la idee la SINESCU & NAZAT cum a fost?

Bogdan Nazat: Drumul în sine a fost presărat cu experiențe utile, fără de care proiectul SINESCU & NAZAT nu s-ar fi materializat. Amândoi am lucrat în cadrul unor mari societăți de avocatură, unde am avut oportunitatea să vedem ce înseamnă să îți asumi responsabilitatea înființării unei societăți de acest gen.

Trebuie să recunosc că, în ceea ce mă privește, au fost momente în care nu eram sigur că îmi pot asuma o responsabilitate atât de mare la nici 27 de ani, dar Mircea a fost mereu omul care a știut să îmi arate partea frumoasă a acestei aventuri.

În plus, a contat foarte mult și spiritul aventurier al celui de-al treilea partener, Lucian, care a abandonat confortul oferit de o societate renumită de avocatură, alegând să pună umărul dezvoltării SINESCU & NAZAT. Or, când ai alături de tine doi oameni pe care te poți baza în orice moment, drumul de la idee la materializarea acesteia pare o simplă plimbare.

Alina Matei: Ați realizat ce v-ați propus? Și în continuare ce vă propuneți? Ce alte sensuri vreți să dați firmei?

Bogdan Nazat: Ne-am propus să formăm o echipă de avocați tânără, eficientă și dedicată, care să ofere clienților săi servicii de calitate. Din acest punct de vedere, pot spune că am realizat ce ne-am propus, acesta fiind obiectivul nostru principal.

În ceea ce privește viitorul SINESCU & NAZAT, nu pot spune cu exactitate unde vom fi peste un an, dar vă pot spune că mâine vom fi tot aici, practicând această meserie cu entuziasmul care a caracterizat întreaga existență a societății noastre.

Alina Matei: Avocatura mai este în expansiune astăzi sau fiecare firmă se concentrează pe păstrarea clienților, reducerea costurilor?

Bogdan Nazat: Îmi este greu să îmi asum un răspuns la această întrebare, pentru că fiecare societate de avocatură are planurile proprii de viitor, axate pe nevoile și specificul activității sale. Desigur, nu cred că există societate de avocatură care să nu dorească să își extindă portofoliul de clienți, dar este un aspect care depinde de mulți factori pe care noi nu îi putem controla.

Alina Matei: O să vă rog să faceți alegere sau să adăugați:

Dreptul/Obligația – obligația.

Scrisul de mână/Scrisul pe computer – scrisul pe computer urmat de o corectură cu stiloul.

Donația/Schimbul – ambele, depinde de context.

Maradona/Hagi – Maradona din meciul Argentina – Anglia din 1986, Hagi pentru clipele de neuitat din 1994, Zidane pentru eleganța din teren și Messi pentru onoarea de a-i fi contemporan.

Bucurii mari/bucurii mici – bucuriile.

Alina Matei: Timp pentru hobby-uri alocați?

Bogdan Nazat: Sigur că da! Nu aș putea renunța la un meci de tenis cu prietenii sau la participarea la un semi-maraton pentru a-mi demonstra, de fiecare dată, că se poate scoate un timp mai bun ca data trecută. Și dacă toate astea sunt urmate de o călătorie organizată de cea mai dragă persoană mie, bucuria este nemărginită.

Alina Matei: Un mesaj, vă rog, pentru utilizatorii JURIDICE.ro.

Bogdan Nazat: Toate gândurile bune.

Alina Matei: Mulțumesc pentru că ați stat de vorbă cu mine.

Bogdan Nazat: Și eu vă mulțumesc.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro