Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Societatea Avocaților din București ref. situația avocaților stagiari înscriși la SAJ


14.05.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea Avocaților din București a dat publicității miercuri, 13 mai 2015, un comunicat cu privire la situația avocaților stagiari înscriși la S.A.J.

Comunicatul integral:

Ca urmare a sesizărilor primite din partea unor avocați stagiari înscriși la Serviciul de Asistență Juridică din cadrul Baroului București, potrivit cărora, în mod constant, sunt repartizați și desemnați avocați definitivi pentru a asigura asistența juridică din oficiu în materie penală la judecătorii, am efectuat verificări și am constatat că inclusiv pe listele din luna mai a anului 2015 se identifică un număr covârșitor de avocați definitivi repartizați pentru a asigura asistența juridică din oficiu în materie penală la judecătoriile cu cele mai multe dosare.

În aceste condiții, având în vedere că avocații stagiari sunt la început de carieră, nu dețin o formă de exercitare a profesiei, astfel încât nu pot încheia în mod independent contracte de asistență juridică, existând inclusiv avocați stagiari cărora nu le este recunoscut dreptul de a avea clientelă proprie, fiind limitați prin lege să pună concluzii numai la judecătorii, solicităm Consiliului Baroului București să adopte o decizie prin care să permită doar avocaților stagiari să fie repartizați și desemnați să asigure asistența juridică în materie penală la judecătorii.

Solicitarea scrisă a Societății Avocaților din București va fi înregistrată la secretariatul/cancelaria Baroului București împreună cu lista avocaților definitivi identificați ca fiind repartizați la judecătoriile cu cele mai multe dosare.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro