Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Arin Alexandru Avramescu: Nu trebuie să existe o grijă mai mare a Consiliului Baroului București decât aceea de a stabili punți de legătură cu avocații


14 mai 2015 | Alina MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

JURIDICE.ro s-a adresat candidatilor la demnitatea de membru al Consiliului Baroului Bucuresti adresandu-le cateva intrebari, pentru ca avocatii sa-i cunoasca mai bine. Publicam raspunsurile in ordinea in care le primim.

Alina Matei: Multumesc, domnule avocat, pentru ca ati acceptat sa acordati un interviu pentru utilizatorii JURIDICE.ro. Candidati pentru demnitatea de membru al Consiliului Baroului Bucuresti. Cum si cand v-ati decis?

Arin AvramescuArin Alexandru Avramescu: Decizia este mai veche, sunt totusi de 18 ani avocat si membru al Baroului Bucuresti. Sunt de felul meu implicat si nu cred ca am ratat vreo sansa de a fi alaturi de Baroul meu. Am fost timp de doua mandate Presedinte al Asociatiei Tinerilor Avocati din Baroul Bucuresti, membru al Uniunii Internationale a Avocatilor si Presedinte al Comitetului local de Organizare a Congresului UIA de la Bucuresti, organizat aici prin grija Consiliului si Decanului de atunci al Baroului Bucuresti, regretatul Cristian Iordanescu. Nu cred ca am lipsit de la vreo Adunare Generala a Baroului sau de la un eveniment important din viata sa, fie ca a fost vorba de o aniversare, protest, conferinta sau demers public pentru apararea profesiei. Asa am inteles eu sa fiu membru al Baroului, inca de cand eram stagiar.

Alina Matei: Cred ca a face parte din Consiliul Baroului Bucuresti e cu mult mai dificil decat a fi ales. Ce reprezinta pentru dumneavoastra aceasta Demnitate?

Arin Alexandru Avramescu: Pentru mine ar fi o onoare sa fiu ales. Am 41 de ani si imi leg de foarte mult timp destinul de acest Barou ca sa nu fiu emotionat de un asemenea gand. Cred ca este insa dificil sa candidezi acum. Baroul s-a marit foarte mult, sunt multi avocati tineri, nu cred ca au avut timp sa ne cunoasca, nici nu stiu daca au avut vreun imbold serios sa o faca si nu ii condamn.

Alina Matei: Ce intentionati sa faceti in calitate de membru al Consiliului Baroului Bucuresti? Care sunt directiile de actiune?

Arin Alexandru Avramescu: Acum multi ani, v-as fi raspuns impetuos ca e nevoie de o curatenie generala, de oameni noi in toate palierele, de un sediu nou, de conceptii noi, de o aparare mai buna a profesiei, de un suflu nou in aparitiile publice, de o profesionalizare a acelor resorturi care nu tin neaparat de relatia avocat-client, de legi noi, de o informatizare totala. Intre timp, viata m-a invatat sa construiesc, si nu neaparat de la 0. Este foarte usor sa darami. Sunt un om al schimbarii, imi place sa imi fac planuri, sa tintesc sus si sa nu ma multumesc cu putin, insa respect si voi apara intotdeauna valorile acestei profesii castigate inaintea mea.

Alina Matei: Pare simplu sa faci ceea ce iti propui, dar e al naibii de greu. Cum veti gasi intelepciunea de a fauri pe masura vorbelor?

Arin Alexandru Avramescu: Ca sa va raspund in ton si mai in gluma, am descoperit despre mine ca, dupa atata amar de vreme in care nu cred ca am stat locului nicio zi si nici „n-am lasat bolizii gandului pe loc”, vorba unui mare poet, sunt „al naibii” de intelept si pot „fauri pe masura vorbelor”.

Alina Matei: Consiliul Baroului e un organ colegial. Sustineti vreunul din candidatii pentru functia de Decan? Nu va rog sa indicati vreun nume, ci am in vedere ideea de echipa.

Arin Alexandru Avramescu: Sustin acea echipa care poate reprezenta demn si cu onoare Baroul din care fac parte. Profesia mea are nevoie de avocati deosebiti care sa vorbeasca in numele ei.

Alina Matei: Cum ati perceput activitatea actualilor membri ai Consiliului? Ati remarcat pe cineva sau vreun proiect?

Arin Alexandru Avramescu: Nu voi face aprecieri, ca as parea subiectiv sau interesat electoral, dar se poate intotdeauna mai mult si un suflu nou nu va face decat bine.

Alina Matei: M-am uitat pe Legea noastra in ceea ce priveste atributiile Consiliului baroului. Mi-au ramas ochii pe cea cu acceptarea donatiilor si legatelor facute baroului. Aveti idee daca sunt astfel de generosi? Eu nu…

Arin Alexandru Avramescu: Avocatii? Da, cred ca sunt generosi, este important sa le redai sau sa le consolidezi respectul si dragostea pentru Baroul lor si donatiile nu vor intarzia sa apara.

Alina Matei: Cum vedeti desfasurarea lucrarilor sedintelor Consiliului Baroului? Ca si pana acum? Transmise live? Sau cel putin un rezumat al solutiilor adoptate? La urma urmei, transparenta inlocuieste incertitudinea.

Arin Alexandru Avramescu: Cred ca transmiterea live a sedintelor si publicarea in rezumat a stenogramelor ar ajuta la increderea in cei care iau decizii in numele profesiei.

Alina Matei: Dar legatura Baroului Bucuresti cu avocatii? Cum ar trebui sa fie? De cine sa fie facuta? Purtator de cuvant, alt web site, intalniri cu avocatii, bistro al avocatilor?

Arin Alexandru Avramescu: In toate aceste moduri si in alte o suta pe langa ele. Nu trebuie sa existe o grija mai mare a Consiliului decat aceea de a stabili punti de legatura cu avocatii. Muncim mult, suntem solitari in general in bataliile pe care le purtam, deci suportul Baroului, al celor alesi sa il conduca, este absolut necesar, esential. Am simtit-o ca stagiar, ca tanar avocat si o simt si acum, un avocat are nevoie de o legatura trainica, permanenta cu Baroul sau.

Alina Matei: De ce credeti ca are nevoie Baroul Bucuresti? Proiecte noi? Mai multe protocoale? O mai mare implicare a avocatilor, dar cum?

Arin Alexandru Avramescu: Proiectele si protocoalele tin de activitatea cotidiana a oricarei institutii. Am intotdeauna o strangere de inima cand cineva din conducere se recomanda prin proiecte si protocoale. Daca si acestea inseamna merite deosebite, atunci pentru ce i-am pus acolo? Nu, Baroul are nevoie de viziune, proiectele, protocoalele, mesele rotunde si conferintele doar transpun aceasta vizune.

Alina Matei: Care este cuantumul indemnizatiei de membru al Consiliului Baroului Bucuresti, in prezent?

Arin Alexandru Avramescu: Nu stiu.

Alina Matei: Sunt 81 de candidati. De ce sa fiti printre cei 15 membri ai Consiliului Baroului Bucuresti?

Arin Alexandru Avramescu: Pentru ca sunt un om care isi iubeste profesia, Baroul din care face parte si are experienta si pregatirea necesare sa le ajute.

Alina Matei: Un mesaj, va rog, pentru colegii avocati.

Arin Alexandru Avramescu: Tot acest interviu este un mesaj pentru ei. Ii indemn sa isi pretuiasca si sa isi apere profesia si Baroul din care fac parte.

Alina Matei: Multumesc pentru ca ati stat de vorba cu mine.

Arin Alexandru Avramescu: Multumesc!

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică