Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Mesajul Decanului Baroului Satu Mare către barouri și UNBR
14.05.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Satu Mare a dat publicității marți, 12 mai 2015, mesajul Baroului și al Consiliului Baroului, semnat de av. Dan Mihai Șuta – Decan, către celelalte barouri din țară și către UNBR.

Mesajul integral:

Distinse doamne și onorați domni, colegi avocați din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România,
Stimați conducători ai Uniunii Naționale a Barourilor din România,

Am deosebita onoare, ca, în calitate de decan al Baroului Satu Mare, să vă transmit dumneavoastră, tuturor colegelor și colegilor avocați ai barourilor din România, care compun Uniunea Națională a Barourilor din România, precum și conducătorilor Uniunii, salutul confratern al avocaților din Baroul Satu Mare, precum și al Consiliului Baroului Satu Mare.

Alegerile din data de 27 martie 2015 au avut ca rezultat alegerea noului decan și a noului consiliu. De asemenea, a fost ales noul Consiliu de Administrație al Filialei Satu Mare a Casei de Asigurări a Avocaților. Votul nostru a fost dat pentru viitorul profesiei, pentru necesara ei renaștere.

În unanimitate, am convenit să ne adresăm dumneavoastră, tuturor, pentru a vă transmite mesajul nostru, un mesaj de speranță în viitor, încărcat de credința în revigorarea profesiei de avocat, în redobândirea demnității acesteia și a poziției de lider al profesiilor intelectuale.

În calitate de decan, mi-am asumat un program complex, pe care, prin votul exprimat, avocații din Satu Mare și l-au însușit. El poate semnifica începutul unei necesare, dar semnificative schimbări în efortul de reformă a profesiei de avocat. În cuvântul de prezentare, am propus un trinom de valori, ca temelie pentru noul edificiu al avocaturii: UNITATE, PROFESIONALISM, LOIALITATE. În jurul acestor valori trebuie regândită profesia și educarea noii generații de avocați. Revitalizarea avocaturii se va putea produce făcând recurs la principiile de bază ale eticii, moralei și dreptului. Într-o societate accentuat degradată spiritual și moral, cu reflexe materialiste și consumeriste neîngrădite, profesia de avocat va putea sta dreaptă numai dacă va fi regândită prin matricele trinomului propus, căruia i se subsumează altele precum: cinstea, dreptatea, adevărul, nediscriminarea, cumpătarea etc.

Cu credință în forța unității profesiei și în puterea fiecărui avocat de a fi un demn exponent al ei, vă dorim activitate rodnică, clienți mulți și succese și mai multe.

Cu alese sentimente de colegialitate,
Consiliul Baroului Satu Mare,
prin avocat Dan Mihai Șuta – decanul Baroului Satu Mare”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.