Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Mesajul Decanului Baroului Satu Mare către barouri și UNBR
14.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Satu Mare a dat publicității marți, 12 mai 2015, mesajul Baroului și al Consiliului Baroului, semnat de av. Dan Mihai Șuta – Decan, către celelalte barouri din țară și către UNBR.

Mesajul integral:

Distinse doamne și onorați domni, colegi avocați din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România,
Stimați conducători ai Uniunii Naționale a Barourilor din România,

Am deosebita onoare, ca, în calitate de decan al Baroului Satu Mare, să vă transmit dumneavoastră, tuturor colegelor și colegilor avocați ai barourilor din România, care compun Uniunea Națională a Barourilor din România, precum și conducătorilor Uniunii, salutul confratern al avocaților din Baroul Satu Mare, precum și al Consiliului Baroului Satu Mare.

Alegerile din data de 27 martie 2015 au avut ca rezultat alegerea noului decan și a noului consiliu. De asemenea, a fost ales noul Consiliu de Administrație al Filialei Satu Mare a Casei de Asigurări a Avocaților. Votul nostru a fost dat pentru viitorul profesiei, pentru necesara ei renaștere.

În unanimitate, am convenit să ne adresăm dumneavoastră, tuturor, pentru a vă transmite mesajul nostru, un mesaj de speranță în viitor, încărcat de credința în revigorarea profesiei de avocat, în redobândirea demnității acesteia și a poziției de lider al profesiilor intelectuale.

În calitate de decan, mi-am asumat un program complex, pe care, prin votul exprimat, avocații din Satu Mare și l-au însușit. El poate semnifica începutul unei necesare, dar semnificative schimbări în efortul de reformă a profesiei de avocat. În cuvântul de prezentare, am propus un trinom de valori, ca temelie pentru noul edificiu al avocaturii: UNITATE, PROFESIONALISM, LOIALITATE. În jurul acestor valori trebuie regândită profesia și educarea noii generații de avocați. Revitalizarea avocaturii se va putea produce făcând recurs la principiile de bază ale eticii, moralei și dreptului. Într-o societate accentuat degradată spiritual și moral, cu reflexe materialiste și consumeriste neîngrădite, profesia de avocat va putea sta dreaptă numai dacă va fi regândită prin matricele trinomului propus, căruia i se subsumează altele precum: cinstea, dreptatea, adevărul, nediscriminarea, cumpătarea etc.

Cu credință în forța unității profesiei și în puterea fiecărui avocat de a fi un demn exponent al ei, vă dorim activitate rodnică, clienți mulți și succese și mai multe.

Cu alese sentimente de colegialitate,
Consiliul Baroului Satu Mare,
prin avocat Dan Mihai Șuta – decanul Baroului Satu Mare”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti