Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Mesajul Decanului Baroului Satu Mare către barouri și UNBR


14 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Baroul Satu Mare a dat publicității marți, 12 mai 2015, mesajul Baroului și al Consiliului Baroului, semnat de av. Dan Mihai Șuta – Decan, către celelalte barouri din țară și către UNBR.

Mesajul integral:

Distinse doamne și onorați domni, colegi avocați din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România,
Stimați conducători ai Uniunii Naționale a Barourilor din România,

Am deosebita onoare, ca, în calitate de decan al Baroului Satu Mare, să vă transmit dumneavoastră, tuturor colegelor și colegilor avocați ai barourilor din România, care compun Uniunea Națională a Barourilor din România, precum și conducătorilor Uniunii, salutul confratern al avocaților din Baroul Satu Mare, precum și al Consiliului Baroului Satu Mare.

Alegerile din data de 27 martie 2015 au avut ca rezultat alegerea noului decan și a noului consiliu. De asemenea, a fost ales noul Consiliu de Administrație al Filialei Satu Mare a Casei de Asigurări a Avocaților. Votul nostru a fost dat pentru viitorul profesiei, pentru necesara ei renaștere.

În unanimitate, am convenit să ne adresăm dumneavoastră, tuturor, pentru a vă transmite mesajul nostru, un mesaj de speranță în viitor, încărcat de credința în revigorarea profesiei de avocat, în redobândirea demnității acesteia și a poziției de lider al profesiilor intelectuale.

În calitate de decan, mi-am asumat un program complex, pe care, prin votul exprimat, avocații din Satu Mare și l-au însușit. El poate semnifica începutul unei necesare, dar semnificative schimbări în efortul de reformă a profesiei de avocat. În cuvântul de prezentare, am propus un trinom de valori, ca temelie pentru noul edificiu al avocaturii: UNITATE, PROFESIONALISM, LOIALITATE. În jurul acestor valori trebuie regândită profesia și educarea noii generații de avocați. Revitalizarea avocaturii se va putea produce făcând recurs la principiile de bază ale eticii, moralei și dreptului. Într-o societate accentuat degradată spiritual și moral, cu reflexe materialiste și consumeriste neîngrădite, profesia de avocat va putea sta dreaptă numai dacă va fi regândită prin matricele trinomului propus, căruia i se subsumează altele precum: cinstea, dreptatea, adevărul, nediscriminarea, cumpătarea etc.

Cu credință în forța unității profesiei și în puterea fiecărui avocat de a fi un demn exponent al ei, vă dorim activitate rodnică, clienți mulți și succese și mai multe.

Cu alese sentimente de colegialitate,
Consiliul Baroului Satu Mare,
prin avocat Dan Mihai Șuta – decanul Baroului Satu Mare”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii