Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

DIICOT. Trafic de migranți, trecere ilegală a frontierei de stat. Arestare preventivă

15 mai 2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

DIICOT. Trafic de migranți, trecere ilegală a frontierei de stat. Arestare preventivă.

Ca urmare a comunicatului din data de 18 februarie 2015, facem următoarele precizări:
În continuarea cercetărilor din prezenta cauză, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri IGPF au destructurat, în cursul lunii aprilie 2015, cel de-al doilea segment al reţelei care acţiona la frontiera de vest, în urma flagrantului organizat în Punctul de Trecere al Frontierei Borş, fiind depistate, în semiremorca unui tir, 11 persoane, cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean palestinian, cu vârstele cuprinse între 4 luni şi 51 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de patru membri ai grupării (trei cetăţeni români şi un irakian), Tribunalul Bucureşti dispunând arestarea preventivă a acestora.

La data de 13 mai 2015, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Giurgiu, ocazie cu care au surprins în flagrant pe suspectul S. D., lucrător în cadrul Poliţiei de Frontieră Giurgiu, având ascunse în portbagajul autoturismului pe care îl conducea două persoane, cetăţeni sirieni.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de inculpatul S. D., urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul tehnic şi informativ de specialitate a fost asigurat pe tot parcursul cercetărilor de către Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică