Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis cu ocazia aniversării a 25 de ani de existenţă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
15.05.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Administrația Prezidențială a dat publicității joi, 14 mai 2015, mesajul Președintelui Klaus Iohannis cu prilejul celebrării a 25 de ani de existenţă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Mesajul integral:

”Stimată doamnă Rector,
Onoraţi membri ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”,
Doamnelor şi domnilor,
Dragi studenţi,

În acest cadru festiv, doresc să vă felicit cu ocazia împlinirii a 25 de ani de existenţă a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”. De la înfiinţarea sa şi până astăzi, Universitatea „Vasile Goldiș” şi-a consacrat prin consecvenţă, seriozitate și calitate locul în rândul instituţiilor de învăţământ superior din România.

Începând cu anul 1990, sistemul universitar românesc se află într-un proces continuu de reformare şi reorganizare. Dumneavoastră aţi demonstrat în tot acest timp că la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este pus în practică, de către un corp academic dedicat, un model de învăţământ superior particular funcţional. O confirmă numărul mare de studenţi, masteranzi, doctoranzi, atât români cât şi străini, care vin să studieze aici.

Faptul că această Universitate este membră cu drepturi depline în spaţiul european al cercetării şi educaţiei reprezintă o mare șansă care oferă instituţiei capacitatea de a se dezvolta şi adapta noilor condiţii şi cerinţe. Criteriile externe de evaluare a învăţământului superior reprezintă o condiţie sine qua non pentru atestarea şi recunoașterea calităţii sistemului de educaţie, repere obligatorii în viaţa academică modernă.

Universitatea dumneavoastră arată, pe lângă gradul ridicat de adaptabilitate şi dezvoltare instituţională, şi o determinare în a face faţă provocărilor care apar la fiecare pas în acest mediu solicitant. Prin ansamblul de resurse pe care le antrenaţi în procesele de învăţare, formare profesională şi cercetare știinţifică, puneţi în practică un sistem educaţional performant și competitiv. În felul acesta contribuiţi activ, prin instruire, la dezvoltarea societăţii românești.

Îmi îndrept cele mai bune gânduri către dumneavoastră şi îmi doresc să rămâneţi în continuare la fel de motivaţi şi conștienţi de faptul că doar un sistem de învăţământ bine pus la punct şi foarte bine adaptat poate genera abilităţi şi competenţe, de care avem atâta nevoie în România de astăzi. Resursa umană rămâne în continuare cheia reușitei unei naţiuni, iar la baza acesteia stă educaţia. Împărtășesc aceeași viziune cu dumneavoastră cu privire la nevoia de reconstrucţie în educaţie, şi anume că aceasta este şi trebuie să rămână o prioritate pentru ţara noastră.

În final, doresc să vă urez mulţi ani încununaţi de rezultate foarte bune care să ateste potenţialul Universităţii „Vasile Goldiș” în clasamentele naţionale şi europene.”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.