Varia
JURIDICE

CSM sesizează CSAT ref. magistrații colaboratori ai serviciilor secrete
15.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de miercuri, 13 mai 2015, următoarele:

1. Sesizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a verifica realitatea declaraţiilor date de judecători, procurori, magistraţi asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, în formă autentică, în conformitate cu dispoziţiile art. 7 din Legea nr. 303/2004.

2. Trimiterea la Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, a tuturor declaraţiilor date în anul 2013 şi 2014, de judecători, procurori, magistraţi asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv, categorii de personal prevăzute de art. 7 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, de către instituţiile care, potrivit legii, gestionează aceste declaraţii.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România referitoare la sesizarea Serviciului Român de Informaţii în vederea clarificării următoarelor aspecte:
1. Ce înseamnă, în concret, „câmp tactic” când vine vorba de justiţie şi care sunt mijloacele prin care serviciul operează în acest „câmp tactic”;
2. Care este cadrul legal ce permite acestui serviciu să îşi menţină „interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, în ce constă în mod efectiv acest „interes”, care sunt limitele sale, de ce garanţii este însoţit şi ce control se exercită asupra sa.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti