Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CSM sesizează CSAT ref. magistrații colaboratori ai serviciilor secrete


15 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de miercuri, 13 mai 2015, următoarele:

1. Sesizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru a verifica realitatea declaraţiilor date de judecători, procurori, magistraţi asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, în formă autentică, în conformitate cu dispoziţiile art. 7 din Legea nr. 303/2004.

2. Trimiterea la Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, a tuturor declaraţiilor date în anul 2013 şi 2014, de judecători, procurori, magistraţi asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, respectiv, categorii de personal prevăzute de art. 7 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, de către instituţiile care, potrivit legii, gestionează aceste declaraţii.

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România referitoare la sesizarea Serviciului Român de Informaţii în vederea clarificării următoarelor aspecte:
1. Ce înseamnă, în concret, „câmp tactic” când vine vorba de justiţie şi care sunt mijloacele prin care serviciul operează în acest „câmp tactic”;
2. Care este cadrul legal ce permite acestui serviciu să îşi menţină „interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, în ce constă în mod efectiv acest „interes”, care sunt limitele sale, de ce garanţii este însoţit şi ce control se exercită asupra sa.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică