Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Dreptul muncii Revista revistelor juridice

Alexandru Ţiclea: Drepturi ale salariaţilor francezi şi limitele acestora

27 mai 2015 | Andreea BREBU

Prof. univ. dr. Alexandru Ţiclea a publicat în Revista Română de Dreptul Muncii nr. 11/2014 articolul intitulat „Drepturi ale salariaţilor francezi şi limitele acestora”.

Ca şi în sistemul de drept românesc, salariaţii francezi se bucură de anumite drepturi ce nu au însă un regim absolut, ci sunt limitate prin lege. Poziţia de subordonare pe care salariatul o are faţă de angajator, şi în dreptul francez, aduce cumva la limită modul de interpretare a drepturilor salariatului pe care le are la locul de muncă din perspectiva limitării acestora ca urmare a raportului de subordonare pe care îl are faţă de angajatorul său ce are posibilitatea recunoscută de lege de a conduce, controla şi sancţiona salariaţii săi. Se pune problema evidenţierii liniei aproape transparente dintre drepturile pe care le are angajatorul asupra salariaţilor în temeiul contractului de muncă şi drepturile salariaţilor recunoscute prin lege şi care nu pot fi limitate prin atitudinea sa de către angajator.

Pentru aceste motive, în dreptul francez au fost elaborate anumite reguli ce trebuie respectate în legătură cu protejarea drepturilor salariaţilor ce vizează în principiu zona motivelor posibile de discriminare şi protecţia datelor personale, precum şi dreptul salariatului de a refuza să răspundă la anumite întrebări de natură personală adresate de angajator. Codul muncii francez recunoaşte de asemenea salariaţilor libertatea sindicală.

Dar, având în vedere că locul de muncă nu este a priori un spaţiu de libertate, salariaţii au obligaţia să se supună anumitor reguli de conduită şi norme interne de unde derivă şi anumite drepturi ale angajatorului care au ca finalitate instituirea unor restricţii în exercitarea libertăţilor profesionale ale salariaţilor. Pe lângă principiul subordonării regăsit în dreptul muncii, Codul muncii francez consacră şi principiul proporţionalităţii în cadrul relaţiilor de muncă ceea ce se traduce prin faptul că drepturile salariaţilor nu pot fi limitate decât în mod proporţional cu natura sarcinilor pe care le au de îndeplinit şi cu scopul urmărit, astfel încât salariaţii să nu se simtă îngrădiţi în drepturile ce li se cuvin, iar angajatorii să aibă instrumentele juridice şi protecţia legală necesare pentru a-şi duce la bun sfârşit munca.

O particularitate a dreptului francez în comparaţie cu sistemul de drept român este recunoaşterea expresă a libertăţii individuale de expresie nereglementată de către Codul muncii din România, dar care cunoaşte însă anumite limitări în legătură cu păstrarea secretului profesional, regăsite şi în legislaţia muncii din statul român. De altfel, în virtutea principiului proporţionalităţii, pentru respectarea drepturilor ce li se cuvin şi pentru o bună desfăşurare a raporturilor de muncă, în mod proporţional, salariaţii au şi o serie de obligaţii printre care se regăseşte obligaţia de respectare a disciplinei muncii, de respectare a secretului de serviciu sau de fidelitate faţă de angajator în executarea atribuţiilor de serviciu.

Autorul îndeamnă la sporirea atenţiei faţă de aceste particularităţi regăsite în drepul francez în scopul flexibilizării şi armonizării relaţiilor de muncă din sistemul de drept românesc.

Andreea Brebu

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult despre , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership