Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu

Despre utilitatea campaniei
20.05.2015 | Mihnea STOICA

JURIDICE - In Law We Trust

Incep prin a multumi site-ului JURIDICE.ro, Alinei Matei, candidatilor care si-au facut cunoscut punctul de vedere si, evident, CITITORILOR.

JURIDICE.ro a fost, ca de obicei, partenerul profesiei, infuzia de democratie.

Alina Matei a conceput un mecanism extrem de inteligent si de inspirat pentru colectarea ideilor grozave ale candidatilor. Il voi folosi in viitor, presupunand ca am acordul lor implicit si implicat de publicarea lor.

Nu mai e nevoie sa spun de ce ar trebui sa multumesc cititorilor. Dar nu pot sa ma abtin sa nu evidentiez cititorii activi prin comentarii si/sau like-uri.

Si acum procedez la impartasirea ideilor noi inspirate mie de dezbaterea publica, fara a avea pretentii in legatura cu sistematizarea lor. Cu ingaduinta dumneavoastra, voi sacrifica stilul in favoarea comunicarii:

1. Posibilitatea aderarii baroului la caile de atac exercitate de confratii responsabili. Bunaoara, cu o frecventa ingrijoratoare, apar sateliti botanisti. Au denumiri pompoase: Fundatia/Asociatia/Uniunea ocazional nationala pentru ceva tare bun si progresist (dar care finalmente vrea sa rupa din plaja noastra de activitati, a avocatilor). Si confratii responsabili fac opozitii sau contesta inmatricularea lor. Ei bine, atunci cand informeaza baroul, acesta se va ralia demersului initiat, uzand fie direct de caile de atac sau aderand la cele deja initiate. Aici vreau sa promovez o distinsa colega care nu a candidat si voi interpreta un eventual “like” drept acord pentru nominalizare expresa.

2. Inlocuirea legii noastre nu este singura cale prin care ne putem extinde gama de activitati. Dau un exemplu: legea impune forma autentica contractului de mecenat. Explicati-mi si mie de ce valabilitatea acestuia este conditionata de forma autentica, cat timp nu instrainam pe aceasta cale nici vapoare, nici imobile. Deschid o lista pe care va rog sa o completati cu sugestii.

3. Legea nu interzice publicarea periodica a activitatii consiliului. Din contra, o impune prin informarea Adunarii Generale (anual, in cazul celei ordinare, sau fara periodicitate, in cazul extraordinarei). Si atunci, decanul poate initia un sistem interactiv care va stimula sarguinta consilierilor. Astfel, decanul va da publicitatii prezenta consilierilor si durata participarii acestora la sedinta de consiliu. Interactiv, avocatii putea nota sau, mai simplu, “like/unlike” prestatia sectoristilor, cum sunt ei alintati in campanie. Cred ca un asemenea barometru va stimula activitatea consiliului. Un alt baromentru va indica si eficienta tinerilor pe care intentionez sa ii implic in administrarea compartimentelor baroului (pe care am avut prvilegiul sa ii cunosc la INPPA): Cristina Mihaela Gheorghe, Alex Gica, Bogdan “Sashe” Iftinca, Laura Giurca, Bogdan “Pana” Panaitescu si altii. Odata cu varsta vin si responsabilitatile, nu?

4. Chestiuni practice:
a) Program de registratura si arhiva dedicat exclusiv avocatilor  cu complementul publicarii lunare a premiului conferit de decan (o diploma simbolica si cea mai buna recomandare pentru viitor, in original)
b) Acces informatic la piesele dosarului  vedeti succesul programelor pilot
c) Wireless in spatiile noastre – se face in prima saptamana. De asemenea, si facilitati elementare – acces la chargere si la o imprimanta, in limita bunului simt
d) Fotocopiator in garderoba – ne va scuti de cozi cu justitiabilii, dar ramane dedus totusi unor autorizari
e) Upgrade-ul computerelor din biblioteca  in prima luna
f) Initierea unor demersuri vizand sistematizarea rutiera in zona Palatului de Justitie – plecarea de la Curte presupune de regula doua-trei tigari.

To be continued… de mine, de alti candidati sau, preferabil, de dumneavoastra, cititorii (in special tineretul). Curaj! Nu exista idei proaste – asa ceva ar descuraja pe cei care gandesc in afara cutiei.

Avocat Mihnea Stoica
Baroul București

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Despre utilitatea campaniei”

  1. Daniel CAZACU-GANEA spune:

    Noi nu avem acces la copiatorul de la biblioteca decat in limita a 6 copii pe zi, desi cu un minim de efort se putea realiza, contra cost si nelimitat, copierea materialelor din biblioteca in mandatul existent.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.