Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Apel către corpul de avocați din Baroul București
20.05.2015 | Ion ILIE-IORDĂCHESCU

In calitate de candidat la alegerile pentru demnitatea de Decan al Baroului Bucuresti, av. Ion Ilie-Iordachescu, iau act cu mare tristete de modul in care unii candidati au inteles si inteleg sa desfasoare campania electorala.

Am considerat ca este suficienta prezentarea programului electoral de catre fiecare candidat, pentru a da posibilitatea corpului de avocati din Baroul Bucuresti sa decida in consecinta, fara exercitarea vreunei presiuni.

Este inadmisibil ca, in aceasta campanie, sa fie amenintati avocati din Baroul Bucuresti, deoarece nu voteaza cu un anumit candidat.

Am asistat in cursul zilei de luni, 17 mai 2015, la Camera Avocatilor din incinta Curtii de Apel Bucuresti, la reclamatiile unor avocati care au fost amenintati in acest sens.

Reamintesc ca fapte de genul acesta intra in sfera ilicitului penal.

Perceperea avocatilor, de catre unii candidati, ca dusmani ai unui candidat are consecinte nefaste pe planul relatiilor dintre avocati.

Constat, de asemenea, cu dezamagire, ca unii candidati recurg la o publicitate ce contine multe afirmatii necorespunzatoare adevarului, facute in scopul de a denigra contracandidatii.

S-a ajuns la situatia in care eforturile deosebite facute pentru largirea ariei profesionale, precum si pentru protectia penala a activitatii avocatiale sa fie blamate.

Aceste denigrari vin, in mod paradoxal, din partea celor care nu au avut niciun fel de contributie la modificarea si completarea Legii nr. 51/1995, in sensul apararii profesiei de avocat.

Derapajele inregistrate in ultima perioada, cu prilejul acestei campanii, au afectat grav imaginea profesiei de avocat.

In mod inexplicabil, sunt aduse unele acuze, total nejustificate, activitatii Baroului Bucuresti, de catre unii candidati, care au avut posibilitatea directa sa contribuie la imbunatatirea activitatii.

Nu cred in promisiunile care se fac cu ocazia acestor alegeri. Au existat numeroase conferinte si dezbateri in care Baroul Bucuresti a invitat intregul corp de avocati sa participe, in mod transparent, la imbunatatirea legislatiei profesionale.

Scriu aceste randuri sub impresia abordarii, de catre unii colegi, a unor atitudini incompatibile cu profesia noastra.

Ori de cate ori am avut ocazia, am mentionat ca avocatii sunt elita intelectualitatii romane.

Asist, azi, la reactii necorespunzatoare din partea unui numar mic de avocati.

Ma intreb, unde s-au aflat, ani de zile, candidatii care, in momentul de fata, arunca cu noroi in munca celor care s-au straduit sa mentina normalitatea in Baroul Bucuresti, avand in vedere presiunile masive exercitate fata de profesia de avocat.

Teama de a nu comite erori de apreciere m-a determinat sa nu fac referire directa la inactivitatea unor candidati care dezamagesc.

Am datoria, ca martor al realitatilor din Baroul Bucuresti, sa rostesc gandul meu cinstit in fata corpului de avocati, ca este momentul sa inlaturam confruntarile de orgolii.

Raman fidel convingerii mele ca, in continuare, trebuie sa existe o puternica solidaritate profesionala a avocatilor din Baroul Bucuresti.

Avocat Ion Ilie-Iordachescu
Decan, Baroul Bucuresti


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Apel către corpul de avocați din Baroul București”

  1. Daniel CAZACU-GANEA spune:

    Cred ca e de datoria domnului decan Iordachescu sa ne spuna cine a amenintat, deoarece un astfel de avocat poate ajunge sa ne reprezinte si poate fi un pericol pentru profesia noastra.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.