Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 privind verificarea conformității


25 mai 2015 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 122, din 19 mai 2015, a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 015/775 al Comisiei de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 în ceea ce privește verificarea conformității.

Obiectul regulamentului: Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 908/2014 al Comisiei prevede normele de deducere din finanțare de către Uniune a cheltuielilor care nu sunt conforme cu normele Uniunii. Acesta prevede, de asemenea, o derogare de la aceste norme, care permite statelor membre să solicite aplicarea unor astfel de deduceri în tranșe. În cazul în care un stat membru s-ar putea confrunta cu grave dificultăți financiare, Comisia ar trebui să aibă posibilitatea, în plus față de autorizarea deducerilor în trei tranșe anuale, să amâne astfel de deduceri pentru o perioadă de maximum 24 luni, dacă statul membru în cauză solicită acest lucru. Experiența a demonstrat că precizarea unui termen fix pentru amânarea deducerilor poate duce la acumularea de datorii care ulterior pot deveni exigibile atunci când statul membru în cauză continuă să se confrunte cu dificultăți financiare grave și nu este în măsură să efectueze rambursările necesare. Prin urmare, Comisia ar trebui să aibă posibilitatea, ținând seama de condițiile specifice ale asistenței financiare, de a prelungi durata perioadei de amânare cu o perioadă care să nu depășească 12 luni. Statul membru care beneficiază de o decizie de amânare ar trebui să se asigure că deficiențele care au constituit motivele deducerilor și care persistă la momentul adoptării deciziei sunt remediate în baza unui plan de acțiune, realizat în consultare cu Comisia, care conține indicatori de progres clari. În cazul în care un stat membru care beneficiază de o astfel de amânare nu reușește să remedieze deficiențele în conformitate cu planul de acțiune și, astfel, expune bugetul Uniunii la riscuri financiare suplimentare, Comisia ar trebui să fie în măsură să își modifice sau să își revoce decizia de amânare a datei de aplicare a deducerilor, ținând cont în același timp de principiul proporționalității.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro