Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ELSA București a organizat cea de-a V-a ediție a Conferinței Naționale de Fiscalitate
21.05.2015 | Denisa BRÎNZEI

Secţiuni: Fiscalitate, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 5-7 mai, la Facultatea de Drept a Universității din București, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Conferinței Naționale de Fiscalitate.

Anul acesta, conferința a tratat aspecte naționale și internaționale din legislația fiscală, incluzând două zile de prelegeri, precum și o zi cu 3 workshop-uri, iar temele dezbătute au privit noile Coduri fiscal și de procedură fiscală, influențele aderării la Uniunea Europeană asupra fiscalității în România, mijloace de reprimare a evaziunii fiscale – loteria bonului fiscal, despre fiscalitate și moralitate – impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, măsurile OECD cu privire la erodarea bazei impozabile și transferul profiturilor, aspecte fiscale internaționale – structurile de tip holding, introducerea în contenciosul fiscal și o analiză a securității sociale internaționale.

Prelegerile au fost susținute de nume importante din domeniul fiscalității, juriști și economiști deopotrivă, precum: dna Diana Magdalena Bulancea, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, detaşată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Serviciul contencios al Uniunii Europene, agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dl Bogdan Iacob, prep. univ. drd. la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, avocat în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură Iacob M. Mihai-Bogdan, dl Mihai Ruiu, reprezentant al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice din București, dl Dan Schwartz, managing partner în cadrul companiei RSM Scot, din top 10 cele mai mari rețele independente de audit, finanțe, taxe și consultanță din lume, dl Gabriel Biriș, partener fondator în cadrul firmei de avocatură BIRIȘ GORAN, unul din cei mai importanți experți fiscali din țară, cu peste 19 ani de experiență în domeniu, dl Dan Dascălu, expert în probleme de drept fiscal, drept administrative şi dreptul muncii, partener D&B David şi Baias, dl Gabriel Sincu, director executiv în cadrul departamentului de asistență fiscală al companiei Ernst&Young, cu peste 16 ani de experiență în consultanță fiscală, contabilitate și externalizarea serviciilor de salarizare pentru numeroase companii de mari dimensiuni, membru al comisiei de consultare din cadrul Consiliului Investitorilor Străini, dl Edwin Warmerdam, tax partner in the Tax Advisory Services Department în cadrul Mazars România, expert în real estate, finanțe și energie, dl Andrei Iancu, senior asociat în cadrul DRAGNE & ASOCIAȚII și asistent univ. dr. la Facultatea de Drept, și dl Claudiu Ioniță, Senior Tax Consultant în cadrul Mazars România.

Conferința s-a adresat studenților facultăților de drept din țară, dar și cu profil economic, precum și practicienilor în domeniul dreptului și al fiscalității în general. Păstrând tradiţia şi abordând subiecte diverse, dar actuale, conferinţa a fost un real succes, reunind un număr de aproximativ 132 de participanţi, în cele 3 zile.

În final, ELSA Bucureşti multumeşte partenerilor evenimentului, BIRIȘ GORAN, pentru ajutorul oferit în scopul organizării acestei conferinţe.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa Brînzei
Director PR
ELSA București

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti