Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Laurențiu Petre: Structura de rezistență a unei organizații este formată din valorile și principiile pe care a fost construită


21 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Universitaria

Discursul susținut miercuri, 20 mai 2015, de av. Laurențiu Petre, Președintele fondator al Clubului Studenților din Universitatea Româno-Americană (CS-URA), cu ocazia împlinirii a 7 ani de activitate:

Cu acordul vostru, permiteți-mi să vă invit să dedicăm un moment de reculegere colegului și prietenului nostru Alexandru Porancia (o perioadă Vicepreședinte al CS-URA), care s-a stins din viață prea devreme, mult prea devreme…

“Domnilor Profesori,
Stimaţi colegi,

În momentul în care colega noastră, Cătălina Zamfir, m-a sunat și mi-a spus că o să am la dispoziție 5 minute pentru intervenție m-am gândit că nu o să am timp nici să mă prezint… glumesc!

7 ani… e o istorie = cei 7 ani de acasă. Nu vreau să vorbesc despre asta, pentru că nu am copii și nici nu cred că sunt în măsură să abordez un aspect atât de sensibil!

Așa încât, în minutele următoare o să mă refer la sintagma “CS-URA ca o CASĂ”, plecând de la expresia “nu mai e nici CS-URA ce-a fost odată” (expresie auzită din ce în ce mai des la întâlnirile cu membrii mai vechi)!

1. E normal ca CS-URA să nu mai fie aceeași ca la momentul constituirii. Ea este expresia membrilor ce o compun la un moment dat: așa cum la început era expresia noastră, a membrilor fondatori, așa și acum este expresia voastră, a membrilor noi.

2. Lumea se schimbă, oamenii de schimbă, organizațiile se schimbă. Fiecare persoană care locuiește într-o casă încearcă să-și personalizeze locul, să-l facă mai atractiv, mai plăcut, mai aproape de gusturile și obiceiurile sale. Și ăsta este un lucru bun, pentru că toți trebuie să ne simțim bine în locul unde ne petrecem clipele cele mai frumoase (deci, nicio problemă că se zugrăvesc pereții, că se schimbă mobila sau se montează hamace în curte). Aceasta înseamnă schimbare și eu cred că schimbarea e bună.

3. Revenind la profesia de avocat, normele în materie de urbanism sunt foarte stricte când vine vorba de case și stabilesc anumite limite. Una dintre reguli se referă la faptul că poți să schimbi cam orice la o casă, numai să nu-i afectezi structura de rezistență. Structura de rezistență în cazul nostru cred că este compusă din valorile și principiile solide pe care s-a construit CS-URA, de la an la an.

Nu sunt expert în construcții, dar dacă am știut ceva de la bun început este că, pentru a rezista în timp, o casă trebuie să aibă o structură solidă. Și asta cred că am încercat să realizăm noi, membrii mai vechi: un loc pe care generațiile viitoare să-l modeleze după propria voință, însă care să păstreze scopul pentru care a fost construit.

La început vă spuneam că nu vreau să vă vorbesc despre cei 7 ani de acasă. Daca punem A în fața casei, rezultă că CS-URA înseamnă ACASĂ.

Felicitări tuturor pentru ceea ce faceți!

La mulți ani, CS-URA!”

CS-URA a luat naștere din rândul studenților și din dorința de a da culoare vieții studențești, la data de 14 mai 2008. Clubul se adresează studenților proactivi, cărora le place să creeze, să se implice în viața comunității academice și care își doresc să evolueze continuu. Pentru membrii clubului studenților, studenția înseamnă mai mult decât cursuri și seminarii, aceștia bucurându-se constant de oportunități inedite și de prieteni de încredere.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică