Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

ELSA București a organizat un Concurs de procese simulate pe tema Arbitrajului Internațional


22 mai 2015 | Denisa BRÎNZEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

ELSA București, prin intermediul departamentului Activități Academice, a organizat un Concurs de Procese Simulate pe tema Arbitrajului Internațional, care a numărat 12 participanți, studenți în anii III și IV de studiu la Facultatea de Drept, precum și masteranzi în cadrul programului de Arbitraj Internațional, organizați în 6 echipe a câte doi membri. Acesta a reprezentat faza finală a proiectului Legal Explorations – Arbitraj Internațional, constând în 6 workshopuri, desfășurate sub forma unor prelegeri interactive pe teme din sfera arbitrajului internațional, susținute de experți în domeniu, urmate de etapa procedurii arbitrale simulate.

Juriul a fost format din domnii avocați Bogdan Mărculeț (NICULEASA LAW OFFICE), Marius Ezer (NNDKP) și Ioana Grigoraș (PELIFILIP).

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul sponsorilor: Societatea de Avocați DRAGNE ȘI ASOCIAȚII, NNDKP, NICULEASA LAW OFFICE, Societatea Civilă de Avocați STOICA și Asociații, ȚUCA ZBÂRCEA ȘI ASOCIAȚII, precum și de susținerea domnului profesor Claudiu-Paul Buglea, iar câștigătorii au fost premiați cu bani și cărți.

Primul loc a fost câștigat de echipa formată din Oana Todeilă, de asemenea câștigătoare a premiului „Cel mai bun orator”, și Sabina Fugaru, în timp ce pe locul al II-lea s-au clasat Daiana Miu și Marinela Hapca. Premiul pentru cel mai bun memoriu a fost acordat echipei formate din Andreea Vezeteu și Monica Corchiș. Premianții au împărtășit cu ELSA București experiența participării lor la eveniment:

„Am fost plăcut surprinsă de calitatea prezentărilor, în care speakerii nu s-au limitat doar la a ne prezenta punctele-cheie din materia arbitrajului internațional, ci au manifestat un real interes în a ne împărtăși din experiența lor în domeniu. În plus, spețele din rundele procesului simulat au ridicat probleme de drept foarte interesante. M-am bucurat să constat implicarea colegilor din anii III și IV, având în vedere că materia nu se studiază în cadrul programului de licență. Felicit organizatorii pentru alegerea temei frumoase a proiectului și sper să devină o tradiție organizarea acestuia.” (Daiana Miu);

„Participarea la procesul simulat organizat de ELSA s-a dovedit o experiență benefică. Am fost încântată de oportunitatea de a pleda în fața unui tribunal arbitral și de a cunoaşte direct procedura de desfăşurare a unui arbitraj. Astfel de proiecte ne aduc mai aproape de practică, ne ajută să ne evaluăm și să ne dezvoltăm calitățile de viitori juriști. Arbitrajul este un domeniu extrem de interesant, așa că țin să felicit ELSA pentru inițiativă și sper ca proiectul „Legal Explorations: Arbitraj Internațional” să devină o tradiție!” (Oana Todeilă)

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa Brînzei
Director PR
ELSA București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică