Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

TUE. Abuz de poziție dominantă. Contracte de achiziții publice de servicii de curierat hibrid


22 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Achizitii publice, CJUE, Concurență, Dreptul Uniunii Europene

Tribunalul Uniunii Europene a dat publicității joi, 21 mai 2015, hotărârea pronunțată, pe 25 martie 2015, în cauza T-556/08, Slovenská pošta/Comisia, cu privire la Concurență – Abuz de poziție dominantă – Contracte slovace de achiziții publice de servicii de curierat tradițional și de curierat hibrid – Decizie prin care se constată o încălcare a articolului 86 alineatul (1) CE, coroborat cu articolul 82 CE – Drept exclusiv de distribuire a curieratului hibrid.

Prin acțiunea introdusă la 17 decembrie 2008 de catre Slovenská pošta împotriva pârâtei Comisia, reclamanta a solicitat Tribunalului anularea, în temeiul articolului 230 CE, Deciziei C (2008) 5912 final a Comisiei din 7 octombrie 2008 (Cazul COMP/39.562 – Slovakian Postal Law) prin care Comisia a constatat incompatibilitatea cu articolul 86 alineatul (1) CE, coroborat cu articolul 82 CE, a reglementării în vigoare în Slovacia în materia serviciilor poștale, în măsura în care reclamantei îi este rezervat domeniul expedierilor de corespondență „hibridă”.

Reclamanta invocă un număr de patru motive în susținerea acțiunii.

Aceasta indică, în primul rând că, neexaminând în mod corespunzător toate faptele specifice cazului și interesele aflate în joc, Comisia a încălcat principiul bunei administrări a dreptului Uniunii, decizia atacată fiind, potrivit reclamantei, fundamentată pe o serie de prezumții. Reclamanta susține totodată că s-a încălcat de către Comisie obligația de motivare prevăzută la articolul 253 CE.

În al doilea rând, potrivit reclamantei, Comisia nu a respectat dreptul reclamantei de a fi ascultată.

În al treilea rând, Comisia ar fi săvârșit o serie de erori vădite, de fapt și de drept, în aplicarea și în interpretarea legalității acordării de drepturi exclusive în sectorul poștal, care au condus la greșita aplicare a articolelor 86 CE și 82 CE.

În al patrulea rând, reclamanta susține că, prin adoptarea unei abordări diferite și lipsite de precedent cât privește definiția pieței relevante, Comisia a încălcat principiile securității juridice și încrederii legitime.

Constatând că decizia atacată este suficient motivată, că dreptul reclamantei de a fi ascultată a fost respectat, precum și că nu i se poate reproșa Comisiei de a fi încălcat principiile bunei administrări a dreptului Uniunii, securității juridice și încrederii legitime, Tribunalul a hotărât să respingă cererea de anulare a deciziei atacate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică