Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Societatea Avocaților din București lansează proiectul Protecția Internațională a Avocaților
22.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea Avocaților din București a dat publicității joi, 21 mai 2015, un comunicat cu privire la lansarea proiectul intitulat Protecția Internațională a Avocaților.

Proiectul presupune încheierea unui protocol la nivel internațional între Uniunile Naționale ale Barourilor din fiecare stat al Uniunii Europene, cât și din afara spațiului european în vederea acordării, pe bază de reciprocitate, avocaților dintr-un alt stat a asistenței juridice de specialitate gratuită în orice materie prin avocați specializați din statul respectiv.

Pentru realizarea proiectului, Societatea va întocmi o propunere scrisă pe care o va depune Uniunii Naționale a Barourilor din România și care va fi înaintată către fiecare Uniune a Barourilor din fiecare stat membru al Uniunii Europene și din anumite state importante din afara spațiului european, cât și Consiliului Barourilor și al Societăților de Drept din Europa (CCBE) cu solicitarea de a fi pusă în discuție la Congresul Uniunii Europene a Avocaților și la Congresul Anual al Uniunii Internaționale a Avocaților.

Cum va funcționa proiectul: Un avocat din Baroul București se află în vizită la Paris și în timp ce conduce un autoturism închiriat accidentează un pieton care traversa strada prin loc nepermis. Într-o astfel de situație, considerăm că avocatul din Baroul București se află într-o imposibilitate obiectivă de a se apăra, având în vedere că nu stăpânește foarte bine limba franceză și nici nu are cunoștințe temeinice de drept francez. Apreciem că este necesar ca avocatul din Baroul București să beneficieze în mod gratuit și în regim de urgență de o asistență juridică de specialiate. Acest lucru se poate realiza prin apelarea telefonică la un departament al Baroului din Paris corespondent Serviciului de Asistență Juridică din Baroul București, urmând ca departamentul respectiv să desemneze în mod gratuit și în regim de urgență un avocat specializat raportat la speța respectivă de pe o listă special întocmită pentru astfel de situații.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti