Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Experții CE, în cadrul misiunii de evaluare privind MCV, în vizită la sediul ÎCCJ

22.05.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri, 20 mai 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor instanţei supreme cu experţii Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

În cadrul discuţiilor au fost abordate, în principal, următoarele teme: unificarea jurisprudenţei prin mecanismele reglementate în Codul de procedură penală şi în Codul de procedură civilă, punerea în aplicare a noilor Coduri, practica judiciară privitoare la cauzele de corupţie, volumul de activitate al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi problematica sediului instanţei supreme.

Pe parcursul întâlnirii, preşedintele şi vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au prezentat evoluţiile înregistrate în aplicarea mecanismelor de unificare a jurisprudenţei – recursul în interesul legii şi sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală şi în materie civilă, evoluţiile înregistrate în punerea în aplicare a noilor Coduri, precum şi progresele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în domeniul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week