Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Experții CE, în cadrul misiunii de evaluare privind MCV, în vizită la sediul ÎCCJ
22.05.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri, 20 mai 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor instanţei supreme cu experţii Comisiei Europene, în cadrul misiunii de evaluare privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

În cadrul discuţiilor au fost abordate, în principal, următoarele teme: unificarea jurisprudenţei prin mecanismele reglementate în Codul de procedură penală şi în Codul de procedură civilă, punerea în aplicare a noilor Coduri, practica judiciară privitoare la cauzele de corupţie, volumul de activitate al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, precum şi problematica sediului instanţei supreme.

Pe parcursul întâlnirii, preşedintele şi vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au prezentat evoluţiile înregistrate în aplicarea mecanismelor de unificare a jurisprudenţei – recursul în interesul legii şi sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală şi în materie civilă, evoluţiile înregistrate în punerea în aplicare a noilor Coduri, precum şi progresele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în domeniul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.