Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Concursul Național de procese simulate ”Francisc Deak”, ediția a VI-a. Cum a fost


25 mai 2015 | Denisa BRÎNZEI
Secţiuni: Drept civil, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În perioada 9-10 mai 2015, a avut loc a șasea ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Civil „Francisc Deak”, eveniment realizat cu sprijinul caselor de avocatură POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII, STOICA & Asociații, RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII, SCP POPESCU ROMEO ȘI ASOCIAȚII și TSAA – Attorneys at Law.

Sâmbătă, 9 mai 2015, la Tribunalul București, a avut loc faza orală a concursului, la care 16 studenți din şase facultăți de Drept din țară: Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara, București și Nicolae Titulescu din București și-au demonstrat cunoștințele în materia dreptului civil – contracte.

Câștigătorii Concursului sunt Alin-Ionuț Grapă și Radu Petroi, studenți ai Facultății de Drept, Universitatea din București, care au fost răsplătiți cu un premiu în bani și stagii de practică oferite de firma de avocatură STOICA & Asociații. Aceștia s-au întâlnit în finală cu o echipă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași formata din Ana Alexa și Corina Ezaru, aceasta din urma fiind remarcată de casa de avocatură MARAVELA | ASOCIAȚII, care i-a oferit un stagiu de practică și o bursă de 1.000 de euro.

Premiu pentru cel mai bun orator a fost câștigat de Cristian Tănasă, student al Facultății de Drept din București, în timp ce Locul III a fost acordat echipei formate din Coraș Alexandru și Druța Vlad, studenți ai Facultății de Drept Babeș Bolayi din Cluj-Napoca.

Participanții au fost selectați prin intermediul a două faze de selecție: prin participarea la un concurs de procese simulate organizat la nivel local de un alt Grup Local ELSA România, câștigătorii calificându-se la faza națională, precum și prin intermediul unei faze de selecție scrisă.

Spețele dezbătute de participanți în cadrul Concursului au fost elaborate cu sprijinul POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII, precum și al domnului avocat Vladimir Diaconiță (RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII). În componența juriului au fost dl conf. univ. dr. Radu-Romeo Popescu, dl av. Vladimir Diaconiță (RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII), dra av. Alina Dăscălescu (POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII), dl av. Ioan Roman (MARAVELA | ASOCIAȚII) și inițiatorul proiectului, dl av. Vicu Buzac (RTPR Allen & Overy).

Radu Petroi, câștigător al concursului, afirmă că: „A fost o experiență întru-totul educativă. Am avut șansa să trăiesc o experiență cât mai aproape de realitatea practică. Acest lucru mi-a oferit o nouă bucurie pentru drept, mai multă dorință de a învăța și nerăbdare de a-mi începe viața de jurist. Organizarea a fost foarte bună, locația nemaipomenită, iar prezența juriului o onoare. Ca o concluzie, un sfat pentru alții: la tot mai multe procese simulate!”

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa Brînzei
Director PR, ELSA București

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro