Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Concursul Național de procese simulate ”Francisc Deak”, ediția a VI-a. Cum a fost
25.05.2015 | Denisa BRÎNZEI

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 9-10 mai 2015, a avut loc a șasea ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Civil „Francisc Deak”, eveniment realizat cu sprijinul caselor de avocatură POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII, STOICA & Asociații, RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII, SCP POPESCU ROMEO ȘI ASOCIAȚII și TSAA – Attorneys at Law.

Sâmbătă, 9 mai 2015, la Tribunalul București, a avut loc faza orală a concursului, la care 16 studenți din şase facultăți de Drept din țară: Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara, București și Nicolae Titulescu din București și-au demonstrat cunoștințele în materia dreptului civil – contracte.

Câștigătorii Concursului sunt Alin-Ionuț Grapă și Radu Petroi, studenți ai Facultății de Drept, Universitatea din București, care au fost răsplătiți cu un premiu în bani și stagii de practică oferite de firma de avocatură STOICA & Asociații. Aceștia s-au întâlnit în finală cu o echipă a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași formata din Ana Alexa și Corina Ezaru, aceasta din urma fiind remarcată de casa de avocatură MARAVELA | ASOCIAȚII, care i-a oferit un stagiu de practică și o bursă de 1.000 de euro.

Premiu pentru cel mai bun orator a fost câștigat de Cristian Tănasă, student al Facultății de Drept din București, în timp ce Locul III a fost acordat echipei formate din Coraș Alexandru și Druța Vlad, studenți ai Facultății de Drept Babeș Bolayi din Cluj-Napoca.

Participanții au fost selectați prin intermediul a două faze de selecție: prin participarea la un concurs de procese simulate organizat la nivel local de un alt Grup Local ELSA România, câștigătorii calificându-se la faza națională, precum și prin intermediul unei faze de selecție scrisă.

Spețele dezbătute de participanți în cadrul Concursului au fost elaborate cu sprijinul POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII, precum și al domnului avocat Vladimir Diaconiță (RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII). În componența juriului au fost dl conf. univ. dr. Radu-Romeo Popescu, dl av. Vladimir Diaconiță (RĂZVAN DINCĂ & ASOCIAȚII), dra av. Alina Dăscălescu (POPOVICI NIȚU & ASOCIAȚII), dl av. Ioan Roman (MARAVELA | ASOCIAȚII) și inițiatorul proiectului, dl av. Vicu Buzac (RTPR Allen & Overy).

Radu Petroi, câștigător al concursului, afirmă că: „A fost o experiență întru-totul educativă. Am avut șansa să trăiesc o experiență cât mai aproape de realitatea practică. Acest lucru mi-a oferit o nouă bucurie pentru drept, mai multă dorință de a învăța și nerăbdare de a-mi începe viața de jurist. Organizarea a fost foarte bună, locația nemaipomenită, iar prezența juriului o onoare. Ca o concluzie, un sfat pentru alții: la tot mai multe procese simulate!”

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Denisa Brînzei
Director PR, ELSA BucureștiPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.