Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Interviuri
Alina MATEI

Alina MATEI

Senior Editor JURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Catalin Predoiu in dialog cu Andrei Savescu, despre organizare si seriozitate
24.11.2008 | JURIDICE.ro

Andrei Savescu: Dintre activitatile unui ministru al Justitiei, care este cea mai cronofaga?
Catalin Predoiu: Citirea rapoartelor sau a notelor de informare. Oamenii nu stiu sau nu vor sa sintetizeze. Fiecare se crede obligat sa transforme o informare intr-un articol de revista juridica. In felul acesta incearca sa-si supraliciteze pozitia. Ideea de "executive summary" lipsea din practica acestor rapoarte.
Andrei Savescu: Cine conduce reforma Justitiei, MJ sau CSM?
Catalin Predoiu: Ati atins un punct sensibil. Deocamdata, fiecare institutie alearga pe "culoarul" ei, in functie de atributii si obiective.
Andrei Savescu: Care este factorul cel mai important in procesul de reasezare a Justitiei: oamenii, organizarea sau legile?
Catalin Predoiu: Sunt la fel de importante toate. Eu as adauga si bugetul, CSM-ul si ministrul.
Andrei Savescu: Conform promisiunii, noile Coduri sunt gata. O sa devina ele realitate?
Catalin Predoiu: Ar fi o mare eroare sa oprim procesul de legiferare a codurilor.
Andrei Savescu: Candidati pentru Camera Deputatilor la Buzau, din parte PNL. Veti avea succes? Sunteti foarte apreciat in comunitatea profesionala, precum si de publicul larg, dar alegatorii din Buzau? Ce le puteti promite lor in mod special?
Catalin Predoiu: Succesul e o chestiune relativa. In orice caz, imi pare foarte bine ca am facut aceasta campanie. Contactul direct cu "tara" si lumea politica de dincolo de cortina mi-a limpezit perceptia realitatii cotidiene, retrospectiva si perspectiva istoriei nationale. Daca voi obtine un loc in Parlament, e greu de spus in acest moment. Ma confrunt cu "practici electorale" la care nu ai cum sa raspunzi daca esti un om integru, si fata de care, din pacate, politia afiseaza o pasivitate remarcabila.
Andrei Savescu: Va doresc mult succes!
Catalin Predoiu: Pentru mine, succesul consta in insasi faptul de a fi avut aceasta experienta. Dar va multumesc oricum.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.