« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PT-Argeş. Evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. Percheziţii
28.05.2015 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PT-Argeş. Evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. Percheziţii.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, tăiere fără drept şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

În cursul zilei de ieri, 26 mai 2015, pe baza autorizaţiilor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, au fost efectuate 30 de percheziţii pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, vizând 7 societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului. Percheziţiile au fost efectuate de efective din cadrul IPJ Argeş, SAS – IPJ Argeş şi IPJ Dâmboviţa, activităţile specifice desfăşurându-se cu suportul specializat al SRI Argeş şi DIPI – SIPI Argeş, precum şi cu sprijinul de specialitate al reprezentanţilor C.R.S.T.V. Ploieşti şi Direcţiei Silvice Argeş (care au procedat la ,,cubarea” şi stabilirea valorii materialului lemnos identificat).

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate sumele de 41.000 lei şi 650 euro, precum şi un număr de şaisprezece motofierăstraie (drujbe), şape laptop-uri, trei unităţi PC, şi un hard PC extern.

A fost confiscată cantitatea totală de 549 mc material lemnos care a fost predată Ocolului Silvic Câmpulung, până la finalizarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale.

De asemenea, au fost constatate în flagrant, cu ocazia desfăşurării activităţilor în cadrul acţiunii, două infracţiuni la regimul rutier.

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al SRI Argeş.

Pe măsura derulării cercetărilor, va fi informată opinia publică.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD