Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

VILAU | ASOCIATII cooptează un litigator de top
28.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Beneficiind de o vastă experiență profesională, Mircea Dobriță este specializat în litigii civile, comerciale și insolvență, cu precădere în materia dreptului civil, fiscal, asigurări, drept maritim și naval, litigii între profesioniști, recuperări de creanțe și executări silite, asistând cu succes numeroase societăți naționale, bănci, fonduri de investiții, societăți de asigurare, precum și corporații multinaționale în litigii de renume, succesele obținute plasându-l în topul celor mai buni avocați pledanți.

În cei peste 18 ani de practică avocațială, Mircea Dobriță a gestionat o multitudine de mandate, constând în servicii de consultanță juridică ce au acoperit întreaga problematică cu care se confruntă o societate comercială, vizând modificări și restructurări la nivel societar, fuziuni, divizări și achiziții, inclusiv măsuri specifice reorganizării şi lichidării voluntare şi judiciare, întâlnite în cadrul procedurilor de insolvenţă.

Mircea Dobriță

Mircea Dobriță

Activitatea desfășurată în ultimii ani s-a concretizat în mandate complexe încredințate de clienți, Mircea coordonând peste 2.000 de litigii, având ca obiect acțiuni în răspundere contractuală și delictuală derivată din contracte de antrepriză, asociere în participațiune sau închiriere, acțiuni în materia asigurărilor de bunuri și persoane, restituirea imobilelor preluate abuziv de statul român, fond funciar, taxe, și executări silite.

Sunt de reținut succesele notabile obținute în legătură cu reprezentarea în fața instanțelor române a unora dintre cele mai mari societăți de asigurare europene, într-o serie de litigii derivate din contractele de asigurare de bunuri, încheiate cu diverși parteneri naționali, a unor companii internaționale de prestigiu din domeniul exploatării petrolului și gazelor naturale, în disputele decurgând din contractele de prestări servicii încheiate cu furnizorii locali, a celui mai mare producător mondial de utilaje și echipamente industriale, în cadrul unor litigii având ca obiect executarea silită a debitorilor companiei, ca urmare a nerespectării din partea acestora a obligațiilor asumate în cadrul contractelor de leasing de echipamente și utilaje încheiate, a unei reputabile companii europene din domeniul construcțiilor civile și industriale, în mai multe litigii generate de nerespectarea obligațiilor contractuale, asumate de partenerii locali, a uneia dintre cele mai mari instituții bancare din România într-o serie de dispute purtate cu acționarii minoritari.

Activitatea departamentului de litigii și arbitraje a crescut exponențial în ultimele 5 luni, iar cooptarea lui Mircea nu doar că va consolida echipa, dar ne oferă și posibilitatea de a ne dezvolta în arii de practică cu privire la care Mircea a excelat în perioada recentă, și anume drept naval și maritim și asigurări”, a declarat Dragoș Vilău. „Mircea se alătură echipei noastre la doar câteva luni după cooptarea lui Marius Bârlădeanu, coordonatorul practicii de real estate și construcții, cu care, de altfel, a colaborat îndeaproape în trecut. Sunt convins că experiența și probitatea sa vor contribui la succesul VILAU | ASOCIATII”, a adăugat avocatul asociat coordonator.

Mircea Dobriță este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, promoţia 1996. Anterior cooptării sale în cadrul echipei Mircea Dobriță, Mircea a făcut parte din echipa de litigii a unei alte societăți de avocați reputabile, din anul 2011, unde a deținut poziția de Managing Associate. În perioada 1999-2011, Mircea a coordonat societatea de avocați Dobriță & Asociații.

Despre VILAU | ASOCIATII

VILAU | ASOCIATII este o societate de avocaţi specializată în dreptul afacerilor, echipa de avocaţi activând în ultimii 19 ani în domeniile fuziuni şi achiziţii, corporate, energie, drept bancar, proprietate intelectuală, IT&C, real estate şi construcţii, concurenţă, achiziţii publice şi fonduri europene, litigii şi arbitraj, dreptul mediului, dreptul muncii și securității sociale şi asigurări.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti