Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM a sesizat Inspecția Judiciară în cazul afirmațiilor Președintelui Senatului ref. Laura Codruța Kovesi și Livia Doina Stanciu


28 mai 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității miercuri, 27 mai 2015, un comunicat cu privire la sesizarea Inspecţiei Judiciare în legătură cu recentul demers al Preşedintelui Senatului României şi dezbaterile publice generate.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis o scrisoare Președintelui României, prin care solicită demisia/demiterea procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, și a președintelui ICCJ, jud. dr. Livia Doina Stanciu, în legătură cu soluționarea dosarului în care președintele instanței supreme a denunțat-o pe Mariana Rarinca pentru șantaj, aceasta din urmă stând în arest preventiv pentru 6 luni, pentru ca ulterior să fie achitată.

CSM va sesiza Inspecția Judiciară pentru a efectua verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei prin afectarea autorităţii puterii judecătoreşti şi decredibilizarea sistemului judiciar, ca urmare a demersurilor instituţionale ale unor reprezentanţi ai Senatului României, a afirmaţiilor publice de dată recentă ale lui Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de Preşedinte al acestuia, precum şi a direcţiilor de dezbatere promovate de o parte a mass-mediei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică