Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Alocarea eficientă a cauzelor pe circumscripţii la instanţe şi parchete
28.05.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act în ședința de marți, 26 mai 2015, de faptul că proiectul de Lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea a fost respins de ambele Camere ale Parlamentului României.

Plenul a apreciat că este oportună continuarea demersurilor pentru alocarea eficientă, din punct de vedere administrativ-teritorial a cauzelor pe circumscripţii la instanţe şi parchete, fie prin desfiinţarea instanţelor/parchetelor cu volum foarte mic de activitate, fie prin rearondare pe localităţi, astfel că se impune continuarea analizei instanţelor/parchetelor cu volum foarte mic de activitate, prin constituirea la nivel interinstituţional (CSM-MJ-PÎCCJ) a unui grup de lucru comun.

Plenul a considerat că este necesară efectuarea unei analize de către DRUO privind volumul de activitate la instanţele/parchetele militare, pentru a se putea aprecia asupra eficienţei acestora, precum şi a unei analize de către DLDC privind situaţia instanţelor/parchetelor militare la nivel internaţional.

Plenul a hotărât efectuarea, de către DRUO, a unei analize privind instanţele care pronunţă hotărâri ce ţin loc de act autentic, dar şi a celor la care s-a înregistrat o creştere exagerată a numărului de cauze în ultimii doi ani, în vederea transmiterii la Secţia pentru judecători cu propunerea de sesizarea a Inspecţiei Judiciare, pentru efectuarea de verificări, conform competenţelor.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti