Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimitere preliminară din România: C-245/15, Casa Noastră


2 iunie 2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecătoria Balș a formulat o nouă trimitere preliminară la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, înregistrată la 28 mai 2015: C-245/15Casa Noastră.

Textul întrebării:
1. În ce măsură sintagma ”indiferent de cine sunt organizate” din cuprinsul art. 2 pct. 3 din Regulamentul CE nr. 1073/2009 poate fi interpretată în sensul că serviciul regulat de transport poate fi organizat de un agent economic pentru transportul propriilor lucrători la şi de la locul de muncă;
2. În ce măsură sintagma ”transportul de călători prin servicii regulate, traseul liniei nedepăşind 50 km”, din cuprinsul art. 3 lit. a din Regulamentul CE 561/2006 poate fi interpretat în sensul că este aplicabil pentru lucrători, în deplasarea la sau de la locul de muncă.
În temeiul art. 412 alin. 1 pct. 7 din Codul de procedură civilă, suspendă judecata cauzei până la comunicarea hotărârii preliminare a CJUE.

Aceasta este cea de-a o suta trimitere preliminară formulată de instanțe din România și înregistrată la Curtea de Justiție.

Lista trimiterilor preliminare din România, înregistrate la CJUE

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai Șandru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri