Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/840 al Comisiei privind controalele efectuate de autoritățile responsabile privind Fondul de azil și instrumentul de sprijin financiar pentru cooperarea polițienească


3 iunie 2015 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 134, din 30 mai 2015, a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/840 al Comisiei privind controalele efectuate de autoritățile responsabile în temeiul Regulamentului (UE) nr. 514/2014 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a dispozițiilor generale privind Fondul pentru azil, migrație și integrare, precum și instrumentul de sprijin financiar pentru cooperarea polițienească, prevenirea și combaterea criminalității și gestionarea crizelor.

Obiectul regulamentului: Autoritățile responsabile răspund de gestionarea și controlul cheltuielilor în temeiul Regulamentului (UE) nr. 514/2014. În acest scop, trebuie să efectueze controale administrative și controale la fața locului. Controalele administrative eficiente efectuate de autoritățile responsabile ar trebui să consiste în primul rând din analizarea declarațiilor financiare transmise de către beneficiari. O verificare mai detaliată a documentelor justificative individuale ar trebui efectuată numai atunci când această analiză dezvăluie incoerențe sau nereguli. Pentru a garanta un nivel suficient de asigurare, reducând, în același timp, sarcina administrativă, este important, de asemenea, să se clarifice circumstanțele în care autoritatea responsabilă poate invoca un certificat de audit. Controalele la fața locului ar trebui să cuprindă aspecte atât financiare, cât și operaționale și ar putea fi necesar ca acestea să fie realizate în diferite etape ale unui proiect. Prin urmare, este necesar să se stabilească domeniul de aplicare al fiecărui tip de controale la fața locului, pentru a se asigura că acestea sunt realizate în cel mai eficient mod. Ar trebui clarificate principalele elemente ale controalelor financiare la fața locului. În special, autoritățile responsabile trebuie să verifice caracterul nelucrativ al proiectelor sprijinite prin programele naționale.

Prezentul regulament a intrat în vigoare la 1 iunie 2015.

Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri