Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimitere preliminară formulată de o instanță din România (Curtea de Apel Constanța, C-234/15, Doris Spedition). UPDATE: Cauza a fost radiată de pe rolul Curții
03.11.2015 | Daniel-Mihail ȘANDRU

JURIDICE - In Law We Trust

3 noiembrie 2015: Prin ordonanța din 8 octombrie 2015, Președintele Curții a dispus radierea cauzei C‑234/15 de pe rolul CJUE.

***

4 iunie 2015: Curtea de Apel Constanța a formulat o nouă trimitere preliminară, înregistrată la 21 mai 2015 la Curtea de Justiție: C-234/15, Doris Spedition [CURIA], cu următoarea formulare – astfel cum a fost redactată Încheierea din 11 februarie 2015:

Se opune art. 110 din TFUE la stabilirea, conform art. 4 lit. a) din Legea nr. 9/2012, a obligaţiei de a plăti taxă pentru emisiile poluante pentru autovehiculele de ocazie provenite din spaţiul comunitar cu ocazia înscrierii în evidenţele autorităţii competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de către primul proprietar din România şi atribuirea unui certificat de înmatriculare şi a numărului de înmatriculare, taxă care se aplică şi la transferul dreptului de proprietate asupra autovehiculelor interne exceptând cazul în care o astfel de taxă sau una similară a fost plătită deja?

Lista trimiterilor preliminare din România, înregistrate la CJUE

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai Șandru

Secţiuni: CJUE, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO