Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Cerere de repunere pe rol a cauzei, formulată de reclamant. Efecte asupra cererii reconvenţionale
04.06.2015 | Corina CIOROABĂ


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 245 pct. 1 C. proc. civ. (art. 415 pct. 1 NCPC), judecata reîncepe prin cererea de deschidere făcută de una din părţi, când ea s-a suspendat prin învoirea ori prin lipsa lor. În speţă, instanţa a dispus, în temeiul art. 242 alin. (1) pct. 2 C. proc. civ. (art. 411 alin. 1 pct. 2 NCPC), suspendarea judecății acțiunii principale și a cererii reconvenționale, față de care instanța nu a dispus disjungerea, ci a apreciat necesară judecarea sa împreună cu acţiunea principală. Ulterior, reclamantul a solicitat repunerea pe rol a cauzei. În aceste condiții, raportat la dispoziţiile art. 245 pct. 1 C. proc. civ., Înalta Curte a reţinut că cererea de redeschidere a dezbaterilor asupra cauzei suspendate, formulată de oricare dintre părţi, le profită tuturor, astfel încât, la cererea de redeschidere formulată de reclamant, în mod corect, prima instanţă a repus pe rol atât acţiunea principală, cât şi cererea reconvenţională. (Decizia nr. 3915 din 5 decembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii)

Corina Cioroabă

 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate