Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Cerere de repunere pe rol a cauzei, formulată de reclamant. Efecte asupra cererii reconvenţionale


4 iunie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 245 pct. 1 C. proc. civ. (art. 415 pct. 1 NCPC), judecata reîncepe prin cererea de deschidere făcută de una din părţi, când ea s-a suspendat prin învoirea ori prin lipsa lor. În speţă, instanţa a dispus, în temeiul art. 242 alin. (1) pct. 2 C. proc. civ. (art. 411 alin. 1 pct. 2 NCPC), suspendarea judecății acțiunii principale și a cererii reconvenționale, față de care instanța nu a dispus disjungerea, ci a apreciat necesară judecarea sa împreună cu acţiunea principală. Ulterior, reclamantul a solicitat repunerea pe rol a cauzei. În aceste condiții, raportat la dispoziţiile art. 245 pct. 1 C. proc. civ., Înalta Curte a reţinut că cererea de redeschidere a dezbaterilor asupra cauzei suspendate, formulată de oricare dintre părţi, le profită tuturor, astfel încât, la cererea de redeschidere formulată de reclamant, în mod corect, prima instanţă a repus pe rol atât acţiunea principală, cât şi cererea reconvenţională. (Decizia nr. 3915 din 5 decembrie 2014 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenţii)

Corina Cioroabă

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică