Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928, reeditată cu ocazia Congresului Avocaților 2015. UPDATE: Lansarea cărții. Cum a fost

17.06.2015 | Lucian Bernd SĂULEANU
Abonare newsletter

17 iunie 2015: Baroul Dolj a dat publicității, marți, 16 iunie 2015, un comunicat, semnat de av. Lucian Bernd-Săuleanu – Decan, cu privire la evenimentul de lansare a cărții  Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928.

Avocaţii craioveni au oferit cartea spre lectură confraţilor din întrega ţară, cu prilejul Congresului, în ziua de 6 iunie 2015, când a fost prezentată publicului. În cadrul evenimentului au luat cuvântul av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR, av. Bianca Predescu, membru în Consiliul Baroului Dolj, și av. dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (ICJ).

De asemenea, a fost publicată și galeria foto a evenimentului.

***

4 iunie 2015: Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928, scrisă de marele avocat George Demetrescu Miulescu, este reeditată după 87 de ani, prin grija baroului, aşa cum văzuse lumina zilei şi ediţia princeps.

Peste timp, ea rămâne cea mai importană lucrare monografică dedicată unei astfel de cercetări, o analiză complexă a celor petrecute în privinţa corpului avocaţilor craioveni şi a reglementării profesiei din acea epocă, începând cu Regulamentele Organice şi Legea Corpului de Advocaţi şi terminând cu actele obligatorii adoptate de Consiliul Baroului. Lucrarea este totodată o evocare a evenimentelor petrecute în timpul Primului Război Mondial, îndeosebi în Oltenia, şi, oferind o frescă fidelă şi obiectivă a vremurilor, ea îşi păstrează veşnic interesul pentru societatea prezentă.

Lectura cărţii este benefică, văzând odată în plus că sunt momente când nu poţi să faci compromisuri, căci viaţa o trăieşti o singură dată şi nu îţi este indiferent cum. Totodată, tinerii avocaţi au posibilitatea să observe că, şi în privinţa profesiei, fenomenele sunt repetitive şi găsim o asemănare frapantă între cele petrecute în urmă cu mai bine de un secol şi cele trăite de noi.

Avocaţii craioveni oferă cartea spre lectură confraţilor din întrega ţară, cu prilejul Congresului, în ziua de 6 iunie 2015, când va fi prezentată publicului.

Av. Lucian Bernd Săuleanu
Decanul Baroului Dolj

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week