Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928, reeditată cu ocazia Congresului Avocaților 2015. UPDATE: Lansarea cărții. Cum a fost
17.06.2015 | Lucian Bernd SĂULEANU

Secţiuni: Comunicare profesională, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

17 iunie 2015: Baroul Dolj a dat publicității, marți, 16 iunie 2015, un comunicat, semnat de av. Lucian Bernd-Săuleanu – Decan, cu privire la evenimentul de lansare a cărții  Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928.

Avocaţii craioveni au oferit cartea spre lectură confraţilor din întrega ţară, cu prilejul Congresului, în ziua de 6 iunie 2015, când a fost prezentată publicului. În cadrul evenimentului au luat cuvântul av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR, av. Bianca Predescu, membru în Consiliul Baroului Dolj, și av. dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (ICJ).

De asemenea, a fost publicată și galeria foto a evenimentului.

***

4 iunie 2015: Istoria Baroului Dolj de la 1864-1928, scrisă de marele avocat George Demetrescu Miulescu, este reeditată după 87 de ani, prin grija baroului, aşa cum văzuse lumina zilei şi ediţia princeps.

Peste timp, ea rămâne cea mai importană lucrare monografică dedicată unei astfel de cercetări, o analiză complexă a celor petrecute în privinţa corpului avocaţilor craioveni şi a reglementării profesiei din acea epocă, începând cu Regulamentele Organice şi Legea Corpului de Advocaţi şi terminând cu actele obligatorii adoptate de Consiliul Baroului. Lucrarea este totodată o evocare a evenimentelor petrecute în timpul Primului Război Mondial, îndeosebi în Oltenia, şi, oferind o frescă fidelă şi obiectivă a vremurilor, ea îşi păstrează veşnic interesul pentru societatea prezentă.

Lectura cărţii este benefică, văzând odată în plus că sunt momente când nu poţi să faci compromisuri, căci viaţa o trăieşti o singură dată şi nu îţi este indiferent cum. Totodată, tinerii avocaţi au posibilitatea să observe că, şi în privinţa profesiei, fenomenele sunt repetitive şi găsim o asemănare frapantă între cele petrecute în urmă cu mai bine de un secol şi cele trăite de noi.

Avocaţii craioveni oferă cartea spre lectură confraţilor din întrega ţară, cu prilejul Congresului, în ziua de 6 iunie 2015, când va fi prezentată publicului.

Av. Lucian Bernd Săuleanu
Decanul Baroului Dolj

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti