Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Augustin Zegrean, reclamat la CNCD pentru interpretarea sa asupra celor 10 porunci
05.06.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale a României, a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, de către senatorul Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru egalitate de şanse din Senat, ca urmare a discursului susținut de magistrat privind cele 10 porunci și fertilizarea in vitro, pe motiv că declarațiile sunt discriminatorii, informează gandul.ro.

Augustin Zegrean a ținut un discurs la Templul evreiesc Coral, din Bucureşti, cu ocazia sărbătorii Shavuot, în care a vorbit despre cum au evoluat în timp cele 10 porunci, afirmând, printre altele: ”Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare încercare de legiferare a omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca bine să-ţi fie şi mulţi ani să trăieşti pe pământ”. Aici am să mă refer la vremurile noastre. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro, cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat? Dar dacă mama ta este o femeie şi tatăl tău este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu ştiu pe cine va trebui să cinstim. Să nu fii desfrânat, cea de-a şaptea poruncă. Păi, în ziua de astăzi, statele se forţează să adopte legi ale desfrânării. Pentru că se vorbeşte tot mai des despre legea prostituţiei, sigur că se şi practică, şi atunci întreb cum rămâne cu această a şaptea poruncă, să nu fii desfrânat? Când statele legiferează căsătoria liberă între persoane de acelaşi sex, tocmai pentru a justifica libertatea de a-ţi alege orientarea sexuală, cum rămâne cu această poruncă?”.

Asztalos Csaba, președintele CNCD, a declarat că plângerea va fi dezbătută de Colegiul Director al Consiliului, potrivit procedurii, urmând a fi analizat întreg discursul, nu doar afirmațiile pentru care s-a depus reclamația.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti