Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Maramureș. Trafic de droguri de risc. Urmărire penală


6 iunie 2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Procedură penală

DIICOT-Maramureș. Trafic de droguri de risc. Urmărire penală. 

La data de 2 iunie 2015, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au depistat o cultură de cannabis, amenajată într-o hală din comuna Copalnic Mănăştur, din judeţul Maramureş.

Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost depistate 2.456 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, având un sistem de irigaţie, confecţionat artizanal, alimentat cu apă de la un puţ aflat pe terenul ce împrejmuieşte clădirea. De asemenea, pentru dezvoltarea optimă a plantelor s-a amenajat o instalaţie electrică pentru iluminat şi încălzit, de asemenea confecţionată artizanal, racordată ilegal la sursa de curent electric.
Totodată, au fost găsite, în diverse recipiente de plastic (saci, pungi, lădiţe) muguri de cannabis uscaţi, fie deja măcinaţi şi pregătiţi pentru consum, fie o parte care urma să fie supusă procesului de măcinare cu ajutorul unui dispozitiv, în interiorul căruia se găseau urme vegetale din planta menţionată.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că imobilul aparţine suspectului T. J. C. A., cetăţean străin.

Cantitatea totală de muguri de cannabis depistată a fost de 41,95 kg, în valoare de peste 690.000 euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de suspectul T. J. C. A. începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş şi specialişti criminalişti din cadrul IPJ Maramureş.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică