Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
 1 comentariu

Congresul Avocaților ref. colaborarea avocaților cu persoane care exercită profesia fără drept
09.06.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității luni, 8 iunie 2015, Hotărârea nr. 12 a Congresului Avocaților pentru completarea unor prevederi ale Statutului profesiei de avocat.

Avocații delegați au hotărât:

Statutul profesiei de avocat, adoptat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 64/2011, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:
1. După art. 41, se introduce un nou articol, art. 411 , având următorul conținut:
Art. 41^1 (1) – Este interzis avocatului ca în exercitarea oricărei activități din cele prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 să colaboreze în orice mod cu persoane fizice sau juridice care exercită fără drept profesia de avocat.
(2) – Încălcarea prevederilor alin. (1) constituie abatere disciplinară gravă și se sancționează cu excluderea din profesie.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Congresul Avocaților ref. colaborarea avocaților cu persoane care exercită profesia fără drept”

  1. Cristi P. STURZU spune:

    Andrei, aveam o parere despre tine, dintre cele mai bune.
    Modificarile astea nestatutare sunt cel putin oligofrene. Ah, am uitat, voi nu aveti nici macar statut, ce sa mai vorbim despre documente de INFIINTARE asa cum prevede LEGEA. Nu 51/1995 (1995!!!) ca asta NU infiinteaza NIMIC, decat in capul unora care tin cu gura de monopol.
    Este rusions ceea ce vreti sa faceti! Mizerabil si infantil!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.