Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice. Neconstituționalitate
11.06.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CCR, Drept constitutional
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de miercuri, 10 iunie 2015, pentru a soluționa obiecția de neconstituționalitate formulată de Preşedintele României cu privire la Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Soluțiacu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 este neconstituţională.

Curtea a reţinut că Legea cuprinde reglementări specifice domeniului legilor organice. În aceste condiţii, având în vedere faptul că legea menţionată a fost adoptată ca lege ordinară, potrivit art. 76 alin. (2) din Constituţie, Curtea a constatat încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale art. 73 alin. (3) lit. o) privind domeniile rezervate legii organice, art. 75 alin. (1) şi (5) privind competenţa legislativă a Camerelor Parlamentului în procedura de legiferare şi ale art. 76 alin. (1) cu privire la majoritatea de vot necesară adoptării legilor organice. Prin urmare, Curtea a constatat neconstituţionalitate extrinsecă a Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, în ansamblul său.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti