Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Lichidator judiciar reținut pentru luare de mită


11 iunie 2015 | Georgiana-Camelia LUCIU, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

DNA-Constanța. Luare de mită. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 11 iunie 2015, ora 15:00, până la data de 12 iunie 2015, ora 15:00, a inculpatului B. A. V., practician în insolvenţă, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
La data de 5 iunie 2015, inculpatul B. A. V., în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 lei şi aproximativ 6.000 euro, pentru a face acte contrare atribuţiilor de serviciu, în legătură cu procedura lichidării, ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă.
Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite.
La data de 11 iunie 2015, inculpatul B. A. V. a primit de la denunţător suma de 25.000 lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului B. A. V. i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 12 iunie 2015, la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică