BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

CJUE. Stabilirea bunurilor debitorului care intră în sfera efectelor procedurii secundare de insolvență

12.06.2015 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicități joi, 11 iunie 2015, hotărârea pronunțată în cauza C-649/13, Berlington Hungary: Regulamentul (CE) nr. 1346/2000 – Regulamentul (CE) nr. 44/2001 – Cooperare judiciară în materie civilă – Procedură principală de insolvență – Procedură secundară de insolvență – Conflict de competență – Competență exclusivă sau alternativă – Stabilirea legii aplicabile – Stabilirea bunurilor debitorului care sunt vizate de procedura secundară de insolvență – Localizarea acestor bunuri – Bunuri situate într‑un stat terț.

Cererea de decizie preliminară privește interpretarea articolului 2 și a articolului 27 din Regulamentul (CE) nr. 1346/2000 privind procedurile de insolvență.

Această cerere a fost formulată în cadrul, în primul rând, al unui litigiu între comité dʼentreprise de Nortel Networks SA [comitetul de întreprindere al NNSA] și alții, pe de o parte, și domnul Rogeau, în calitate de lichidator judiciar în procedura secundară de insolvență deschisă în Franța împotriva NNSA, pe de altă parte, în legătură cu o acțiune prin care se urmărește, printre altele, plata unei indemnizații de ajutor la plecare, și, în al doilea rând, al unui litigiu între domnul Rogeau, în calitate de lichidator judiciar în procedura secundară, pe de o parte, și domnii Bloom, Hudson, Harris și Wilkinson Hill, în calitate de lichidatori comuni, pe de altă parte, în procedura principală de insolvență deschisă în Regatul Unit împotriva NNSA, având ca obiect o acțiune în intervenție forțată.

Curtea s-a pronunțat în sensul ca articolul 3 alineatul (2) și articolul 27 din Regulamentul (CE) nr. 1346/2000 privind procedurile de insolvență trebuie interpretate în sensul că instanțele statului membru de deschidere a unei proceduri secundare de insolvență sunt competente, în mod alternativ cu instanțele statului membru de deschidere a procedurii principale de insolvență, să se pronunțe cu privire la stabilirea bunurilor debitorului care intră în sfera efectelor acestei proceduri secundare. De asemenea, stabilirea bunurilor debitorului care intră în sfera efectelor unei proceduri secundare de insolvență trebuie efectuată în conformitate cu dispozițiile articolului 2 litera (g) din Regulamentul nr. 1346/2000.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week