Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întâlnire Robert Cazanciuc-Dean Spielmann
12.06.2015 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 11 iunie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea dintre ministrul Robert Cazanciuc și Dean Spielmann, președintele CEDO.

Robert Cazanciuc: ”Am discutat, în primul rând, despre principalele cauze care au condus la constatarea încălcării de către România a unor drepturi și la măsurile care se pot lua de către autoritățile române. Problema restituirilor, cauza principală pentru care C.E.D.O. a constat încălcarea de către România a unor drepturi, a fost rezolvată prin adoptarea în anul 2013 a legislației în materia restituirii proprietăților, iar Curtea a confirmat, în cursul anului 2014, faptul că noua lege prevede un cadru adecvat pentru rezolvarea cererilor de despăgubire. Succesul acestor modificări legislative a fost posibil doar prin dialog constant cu experți din cadrul Departamentului de executare a hotărârilor CEDO și Grefa Curții, iar pentru sprijinul consistent acordat României am ținut să-i mulțumesc în mod deosebit domnului Dean Spielmann.

Am menţionat preocuparea constantă faţă de durata procedurilor judiciare, sens în care Ministerul Justiţiei, împreună cu reprezentanții instituțiilor sistemului judiciar (MJ, CSM, ICCJ, PICCJ), a început un proces de monitorizare a modului de aplicare a noilor Coduri.

România se confruntă cu o situație deosebită în ceea ce privește condițiile de detenție. Avem nevoie de ample investiții pentru îmbunătățirea infrastructurii penitenciare, dar, pe lângă fonduri bugetare, încercăm să atragem și alte surse de finanțare. La inițiativa României și Italiei, în cursul lunii martie 2015, miniștrii justiției din 11 state membre U.E. au semnat o scrisoare prin care se solicită Comisiei Europene alocarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Este o situație complicată pentru care nu avem soluții imediate, dar pe care România trebuie să o rezolve.”


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.