Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Dean Spielmann, Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeș-Bolyai
12.06.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Dean Spielmann, președintele CEDO, a primit joi, 11 iunie 2015, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai, la propunerea Facultății de Drept, potrivit ubbcluj.ro.

Laudatio a fost prezentată de prof. univ. dr. Florin Streteanu, Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

La ceremonie au participat, printre alții: prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecător CEDO, dr. Mircea Minea, judecător CCR, jud. Denisa Băldean, președintele Curții de Apel Cluj, și avocat dr. Stanca Gidro, directorul INPPA Centrul Teritorial Cluj.

Florin Streteanu: ”Ceea ce a determinat facultatea noastră să formuleze propunerea de oferire a titlului de Doctor Honoris Causa, acceptată de Senatul Universității, a fost și cariera de practician pusă în slujba promovării drepturilor omului. Astfel, încă din anul 2004, domnul președinte este numit judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, devenind în timp unul dintre cei mai apreciați magistrați ai acestei instanțe. Nu întâmplător, în decurs de doar doi ani, 2011-2012, parcurge toate funcțiile din ierarhia Curții, președinte de secție, vicepreședinte și președinte. Devine în 2012, după știința noastră, cel mai tânăr președinte din istoria Curții de la Strasbourg. Cei aproape trei ani de mandat au răspuns pe deplin așteptărilor și speranțelor legate de persoana unui președinte tânăr, profund implicat în procesul de reformă pe care Curtea îl parcurge de ceva vreme. Este suficient să amintim adoptarea a celor două protocoale 15 și 16 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Dincolo de aceste schimbări instituționale, sunt de remarcat și de subliniat pozițiile publice exprimate care au fost de fiecare dată rezultatul unei profunde analize cu privire la diverșii factori implicați în activitatea Curții, analize în urma cărora soluții care se remarcă prin pertinență și pragmatism.”

Dean Speilmann s-a arătat onorat de titlul primit de la ”o Universitate care este un exemplu de multiculturalism pentru Europa”, spunând că știe istoria instituției, cea mai veche universitate din România.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate