Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Democrația americană în opera lui John Grisham. Ep. 16. Un student eminent


15 iunie 2015 | Ion TURCU
Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Pe celălalt taler al balanței, opus studentului decepționat, se situează studentul eminent, vânat de firmele de avocatură și îmbiat cu tot felul de recompense.

În romanul Firma este prezentat un absolvent de Harvard „un tip inteligent, ambițios și arătos. În plus, era flămând și, ținând cont de originea lui socială, era imposibil să nu fie flămând. Era căsătorit, lucru obligatoriu de altfel. Firma nu angaja niciodată avocați necăsătoriți, pe de o parte, iar, pe de altă parte, era împotriva divorțului, a umblatului după femei și a băuturii. Contractul prevedea chiar un test anti-drog. Era alb și firma nu angajase niciodată negri… firma rămăsese albă ca laptele. Sediul firmei era la Memphis, iar negrii cei mai bine pregătiți mergeau la New York, Washington sau Chicago. Era bărbat și în firmă nu exista nicio femeie.”

Tânărul absolvent mai primise alte două oferte, de la New York și de la Chicago, cea mai ridicată fiind de 60.000 $/an. Avocații acelei firme care încerca să-l recruteze se retrăgeau din activitate în jurul vârstei de 50 de ani, fiind încă în putere și plini de bani. Se puteau bucura de un venit de 6 cifre garantat pentru tot restul vieții. Firma oferea tânărului debutant un salariu de bază de 80.000 de dolari în primul an, plus primele. În al doilea an 85.000 plus primele. Îi oferea un credit ipotecar cu dobândă mică, să-și poată cumpăra o casă de 1.000 de metri pătrați, plus două legitimații de membru pentru Country Club și un BMW nou, culoarea la alegere.

prof. univ. dr. Ion Turcu
magistrat-pensionar

* Episodul anterior este disponibil aici

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro