Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Ilfov ref. practicarea excesivă a instituției substituirii de către avocații desemnați din oficiu în cauzele penale
16.06.2015 | JURIDICE.ro

Baroul Ilfov a dat publicității Hotărârea nr. 34 din 5 mai 2015 a Consiliului cu privire la practicarea excesivă a instituției substituirii de către avocații desemnați din oficiu în cauzele penale.

Consiliul a hotărât că, începând cu 15 mai 2015, avocații înscriși în Registrul de Asistență Judiciară au obligația de a informa cu privire la substituirea intervenită în cauza în care au fost desemnați să asigure asistență juridică din oficiu, urmând ca în termen de trei zile lucrătoare de la data substituirii să fie înregistrată la barou copia delegației de substituire, în cuprinsul căreia va fi indicat motivul care a determinat substituirea.

Încălcarea acestei hotărâri atrage sancțiunea disciplinară a suspendării provizorii a dreptului de a figura în Registrul de Asistență Judiciară al Baroului Ilfov și sesizarea Comisiei de Disciplină.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.