Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INM. Seminare organizate de EJTN și ERA / septembrie-noiembrie 2015
16.06.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept civil, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității luni, 15 iunie 2015, seminarele organizate de EJTN și ERA, în perioada septembrie-noiembrie 2015.

1. Seminarul ”International judicial cooperation in criminal matters: EAW and MLA simulations”, organizat la INM, în București, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2015.

În cadrul seminarului, vor fi aplicate instrumente specifice cooperării judiciare în materie penală, precum mandatul european de arestare și executarea ordinelor de înghețare a bunurilor sau a probelor, precum și instrumente bazate pe principiul asistenței juridice reciproce în materie penală.

2. Seminarul ”Joint Investigation Team: Implementation”, organizat la Tampere, în perioada 5-9 octombrie 2015.

Seminarul, organizat anual, își propune să promoveze cooperarea și schimbul de informații între magistrați și ofițerii de poliție la nivelul Uniunii Europene. Seminarul va beneficia de participarea unor reputați experți internaționali și va îmbina prezentările teoretice ale conceptelor fundamentale cu privire la echipele comune de anchetă, prezentări ale instituțiilor partenere și o serie de ateliere de lucru.

3. Seminarul ”Language training on the vocabulary of Human Right’s European law”, organizat la Madrid, în perioada 5-9 octombrie 2015, și la Wustrau, în perioada 2-6 noiembrie 2015.

Seminarele sunt organizate în cadrul Proiectului “Lingvistic” al EJTN și își propun dezvoltarea cunoștințelor juridice și lingvistice ale participanților prin combinarea informației juridice cu exercițiile de dezvoltare a abilităților lingvistice. În acest scop, în cadrul fiecărui seminar participanții vor fi împărțiți în 4 grupe – 3 de limba engleză și una de franceză. Fiecare grupă va lucra cu o echipă de formatori compusă dintr-un expert lingvist și unul judiciar. Cursurile va combina sesiunile teoretice cu cele practice în vederea dezvoltării celor 4 competențe de bază – citire, scriere, vorbire și ascultare, cu integrarea terminologiei juridice.

4. Seminarul ”Conflict of laws: which law to apply?”, organizat de ERA, la Trier, în perioada 16-17 noiembrie 2015.

ERA implementează, în colaborare cu 16 instituții cu atribuții în formarea profesională a magistraților și barouri din 15 state membre UE, un proiect în domeniul cooperării judiciare în materie civilă, finanțat în cadrul programului ”Justiție civilă” al Comisiei Europene. Proiectul îşi propune să promoveze utilizarea instrumentelor legislative la nivel european în vederea facilitării cooperării transfrontaliere în materie civilă. Principalul obiectiv al acestui program este acela de a dezvolta materiale de formare care să ajute magistraţii în aplicarea acquis-ului UE în domeniul justiţiei civile. În cadrul acestui seminar vor fi abordate aspecte relevante privind conflictul de legi. Vor fi încurajate interactivitatea şi schimbul de experienţă între participanţi prin organizarea unor grupuri de lucru.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti