Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

INM. Seminare organizate de EJTN / septembrie-octombrie 2015


17.06.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: C. administrativ, Comunicare profesională, Drept civil, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul Național al Magistraturii a dat publicității marți, 16 iunie 2015, seminarele organizate de EJTN în perioada septembrie-octombrie 2015.

1. Seminarul ”Tort law seminar”, organizat la Scandicci, în perioada 22-23 septembrie 2015.

Seminarul face parte din seria de activități ale Subgrupului de lucru „Civil” din cadrul EJTN. Prezentările susținute de reputați experți străini vor viza aspecte privind dreptul internațional al răspunderii civile delictuale (Regulamentele Bruxelles I și Roma II): jurisdicție, drept aplicabil, instrumente în materia recunoașterii și executării hotărârilor pronunțate în această materie. Formatul seminarului va îmbina prezentările cu aspecte practice care să permită o mai bună cunoaștere a legislației europene în materie și să favorizeze schimbul de bune practici între participanți.

2. Seminarul ”Alternative Dispute Resolution in Administrative Law”, organizat la Bautzen, în perioada 8-9 octombrie 2015.

Seminarul va aborda problematica mijloacelor alternative de soluționare a litigiilor în materia dreptului administrativ. Prezentările vor fi completate cu workshopuri, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum avantajele și dezavantajele medierii, identificarea litigiilor care pot fi supuse medierii, cadrul legal european în materia mijloacelor alternative de soluționare a acestui tip de litigii. Prezentările vor fi susținute de practicieni și cadre didactice cu expertiză în domeniu și își propun să creeze cadrul necesar schimbului de informații și de bune practici între magistrații europeni.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti