Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Iaşi. Fals intelectual. Acord de recunoaștere a vinovăției


17 iunie 2015 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia Luciu, Mădălina Mihalcea

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

DNA-Iaşi. Fals intelectual. Acord de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciu Teritorial Iași au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului D. D. D., consilier în cadrul OCPI Iași, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2010, inculpatul D. D. D., în calitate de consilier în cadrul OCPI Iași, împreună cu inculpații B. L. G. și B. I. D., a întocmit în fals mai multe procese-verbale de acceptanță, privind contractele de prestări servicii încheiate anterior de către OCPI Iași cu administratorii firmelor SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenția de Cadastru și Topografie SRL și PFA Lipșa Ștefan, care atestau, în mod nereal, faptul că serviciile contractate au fost realizate în totalitate, în condițiile în care acestea nu erau efectuate și nu erau depuse la OCPI Iași.

În prezența apărătorului ales, inculpatul D. D. D. a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, termenul de supraveghere fiind de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul D. D. D. împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Mădălina Mihalcea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică