Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Conferința de prezentare a Academiei de Științe ale Securității Naționale. Cum a fost
18.06.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Afacerilor Interne a dat publicității miercuri, 17 iunie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Gabriel Oprea la conferința de prezentare a Academiei de Științe ale Securității Naționale, eveniment care a avut loc la Cercul Militar Național.

La eveniment au mai participat, printre alții: prof. univ. dr. George Maior, președintele Academiei de Științe ale Securității Naționale, Eduard Hellvig, directorul SRI, Tiberiu Nițu, procurorul general al României, academician Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române, rectorii Academiei Naționale de Informații și Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”.

Gabriel Oprea: ”România are nevoie de cercetare fundamentată în domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale, iar înființarea acestei instituții reprezintă un răspuns academic la pericolele și amenințările la adresa securității naționale a României.(…) Această Academie este, practic, un nucleu de fuziune a valorilor științifice românești în domeniul siguranței naționale, de ale cărui produse vor beneficia atât instituțiile naționale, cât și partenerii noștri din cadrul NATO sau UE”.

George Maior: ”Vedeți cu toții, din punct de vedere extern, amenințările cu care ne confruntăm astăzi fie că vorbim de amenințări de tip geopolitic la estul granițelor României, fie că vorbim de amenințări asimetrice – în ceea ce privește terorismul, fie că vorbim de amenințarea nouă, extrem de sofisticată și complicată – mă refer aici la amenințarea cibernetică. Vedem și problemele interne care afectează securitatea națională a unei națiuni, diverse vulnerabilități cu care se pot confrunta statele astăzi și care se reflectă asupra capacității statului de a reacționa adecvat în fața unor amenințări de tipul menționat anterior. Mă refer aici la problemele din administrație, la chestiuni demografice, la chestiuni culturale, la chestiuni legate, bineînțeles, de corupție, lucruri care trebuie tratate la nivelul politicilor statului pentru a avea, până la urmă, o stare de securitate națională bună pentru cetățeni, un stat puternic și inteligent, apt să se exprime și să negocieze în această lume complicată, în favoarea intereselor sale naționale. Noua Academie va avea, deci ca obiectiv, realizarea de studii pe toate aceste domenii”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti