Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Negotiation Games for Lawyers
Citeşte mai mult în legătură cu SELECTED, Transporturi

Pantea | Șimon | Asociații implementează un nou concept de abordare a litigiilor

19 iunie 2015 | JURIDICE.ro

New-entry pe piața avocaturii de business din România, echipa de avocați litiganți Pantea | Șimon | Asociații aplică un concept de avocatură axat pe parteneriatul client-avocat, cu o abordare inovativă a proiectelor juridice, accent pe calitatea rezultatului livrat și taxarea transparentă, precum și un model flexibil de structură organizațională. Avocații fondatori, Marius Pantea și Alexandru Șimon, au fost anterior parteneri în cadrul Cunescu, Balaciu și Asociații, unde au instrumentat mai bine de șapte ani litigii comerciale, civile, de dreptul muncii, de drept financiar-fiscal, dar și proceduri de insolvență și faliment.

Pantea | Șimon | Asociații propune o metodă inovativă de livrare a serviciilor juridice, centrată pe client, acesta fiind tratat ca un real partener în rezolvarea unui caz. De altfel, noua casă de litigii îi numește pe clienți parteneri și îi implică în mod direct în fiecare stadiu al soluționării litigiilor, inclusiv prin oferirea de soluții personalizate și acces la toate detaliile procesului juridic. Abordarea presupune în plus metode alternative la modelele de taxare clasice, atât prin onorarii fixe, care evită variațiile mari de costuri generate de taxarea la ore facturabile, cât și prin onorarii ajustabile pe parcursul derulării unui litigiu, toate pentru o mai mare predictibilitate și transparență a costurilor și a structurii acestora.

”Am optat pentru o abordare strategică pe termen lung, astfel că ne axăm pe calitatea serviciilor oferite partenerilor (clienților) noștri în mod eficient, chiar dacă asta implică din partea noastră previziuni moderate de creștere a cifrei de afaceri pe următorii trei ani. Cred că pe piața avocaturii de business a venit momentul să renunțăm la artificiile financiare și la calculele extrem de complexe cu privire la onorarii și să ne întoarcem la elementele de bază ale avocaturii – munca bine făcută, abordarea centrată pe client și nevoile reale ale acestuia”, a declarat Marius Pantea, avocat fondator Pantea | Șimon | Asociații.

Echipa de litiganți implementează soluții competitive pentru companiile care au nevoie de un plus de creativitate în abordarea litigiilor, dar adesea nu dețin resursele sau bugetele necesare. ”Indiferent cum punem problema, avocatura adevărată înseamnă multă, foarte multă muncă. Însă pe piața de litigii diferența dintre un proces câștigat și unul pierdut este dată, în mare parte, și de calitatea efortului avocatului, ceea ce presupune adesea un melanj echilibrat de creativitate și gândire strategică. Nu ne dorim să reinventăm roata, însă ne străduim să găsim noi modalități de a o folosi. Ne dorim să fim o sursă de idei strategice, care să genereze servicii de calitate, cu rezultate excelente”, a adăugat Marius Pantea.

”Peste 72% dintre casele de avocatură din SUA participante la studiul Altman Weil, Law Firms in Transition (2015), au declarat că se așteaptă la schimbări importante și într-un ritm alert pe piața de avocatură în următorii ani, care le vor forța să implementeze noi modele de livrare a serviciilor juridice și să regândească relația cu clienții. O situație similară este subliniată și de studiile realizate de Center for the Study of Legal Profession și Thompson Reuters Peer Monitor – Report on the State of the Legal Market (2015), respectiv de RBS – A Perspective on the Legal Market (2014), cel din urmă pentru piața de servicii juridice din Marea Britanie.

Avocatura trece printr-un proces de transformare fundamentală și ireversibilă la nivel internațional, este o schimbare de paradigmă dacă vreți, de la o abordare tradițională rigidă și elitistă, dictată de marile case de avocatură, cu destul de puțină transparență privind procesul juridic, la o abordare modernă și deschisă, centrată pe client, care devine partener al avocatului. Pantea | Șimon | Asociații s-a născut din dorința noastră de a practica acest nou tip de avocatură de business în România, iar formula de dezvoltare pe care am ales-o, de casă de litigii de dimensiuni reduse (sub 10 avocați în acest moment și sub 20 de avocați în următorii 3 ani), credem că răspunde cel mai bine așteptărilor partenerilor (clienților) noștri de a primi servicii adaptate nevoilor lor reale de asistență juridică”, a declarat Alexandru Șimon, avocat fondator Pantea | Șimon | Asociații.

Modelul flexibil de structură organizațională implementat de Pantea | Șimon | Asociații presupune renunțarea la organizarea tradițională a caselor de avocatură cu structuri ierarhice multiple și axarea în schimb pe colaborări tip peer-to-peer cu avocați litiganți cu minim 5 ani de experiență, fie sub forma unor colaborări permanente pe bază de exclusivitate, fie prin conlucrări per proiect cu avocați care oferă consultanță de litigii și altor case de avocatură. ”Ne concentrăm pe valoarea livrată clientului și tocmai din acest motiv vrem ca la nivel operațional lucrurile sa fie cât mai simple, așa că am ales să reducem la minim birocratizarea proceselor interne. Pe măsură ce ne vom extinde colaborările vrem să implementăm mai multe metode de lucru la distanță care optimizează costurile legate de funcționarea biroului și se reflectă în facturi mai mici către clienți”, a adăugat Alexandru Șimon.

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Servicii JURIDICE.ro

Despre Pantea | Șimon | Asociații

Pantea | Șimon | Asociații oferă servicii ultra-personalizate de instrumentare a litigiilor, avocații fondatori și colaboratorii societății asigurând în prezent asistența și reprezentarea partenerilor (clienților) în dosare complexe din domenii precum real-estate, construcții, achiziții publice, insolvență și faliment, impozite și fiscalitate, transporturi, concurență, dreptul muncii.

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories