Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Pantea | Șimon | Asociații implementează un nou concept de abordare a litigiilor
19.06.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected
JURIDICE - In Law We Trust

New-entry pe piața avocaturii de business din România, echipa de avocați litiganți Pantea | Șimon | Asociații aplică un concept de avocatură axat pe parteneriatul client-avocat, cu o abordare inovativă a proiectelor juridice, accent pe calitatea rezultatului livrat și taxarea transparentă, precum și un model flexibil de structură organizațională. Avocații fondatori, Marius Pantea și Alexandru Șimon, au fost anterior parteneri în cadrul Cunescu, Balaciu și Asociații, unde au instrumentat mai bine de șapte ani litigii comerciale, civile, de dreptul muncii, de drept financiar-fiscal, dar și proceduri de insolvență și faliment.

Pantea | Șimon | Asociații propune o metodă inovativă de livrare a serviciilor juridice, centrată pe client, acesta fiind tratat ca un real partener în rezolvarea unui caz. De altfel, noua casă de litigii îi numește pe clienți parteneri și îi implică în mod direct în fiecare stadiu al soluționării litigiilor, inclusiv prin oferirea de soluții personalizate și acces la toate detaliile procesului juridic. Abordarea presupune în plus metode alternative la modelele de taxare clasice, atât prin onorarii fixe, care evită variațiile mari de costuri generate de taxarea la ore facturabile, cât și prin onorarii ajustabile pe parcursul derulării unui litigiu, toate pentru o mai mare predictibilitate și transparență a costurilor și a structurii acestora.

”Am optat pentru o abordare strategică pe termen lung, astfel că ne axăm pe calitatea serviciilor oferite partenerilor (clienților) noștri în mod eficient, chiar dacă asta implică din partea noastră previziuni moderate de creștere a cifrei de afaceri pe următorii trei ani. Cred că pe piața avocaturii de business a venit momentul să renunțăm la artificiile financiare și la calculele extrem de complexe cu privire la onorarii și să ne întoarcem la elementele de bază ale avocaturii – munca bine făcută, abordarea centrată pe client și nevoile reale ale acestuia”, a declarat Marius Pantea, avocat fondator Pantea | Șimon | Asociații.

Echipa de litiganți implementează soluții competitive pentru companiile care au nevoie de un plus de creativitate în abordarea litigiilor, dar adesea nu dețin resursele sau bugetele necesare. ”Indiferent cum punem problema, avocatura adevărată înseamnă multă, foarte multă muncă. Însă pe piața de litigii diferența dintre un proces câștigat și unul pierdut este dată, în mare parte, și de calitatea efortului avocatului, ceea ce presupune adesea un melanj echilibrat de creativitate și gândire strategică. Nu ne dorim să reinventăm roata, însă ne străduim să găsim noi modalități de a o folosi. Ne dorim să fim o sursă de idei strategice, care să genereze servicii de calitate, cu rezultate excelente”, a adăugat Marius Pantea.

”Peste 72% dintre casele de avocatură din SUA participante la studiul Altman Weil, Law Firms in Transition (2015), au declarat că se așteaptă la schimbări importante și într-un ritm alert pe piața de avocatură în următorii ani, care le vor forța să implementeze noi modele de livrare a serviciilor juridice și să regândească relația cu clienții. O situație similară este subliniată și de studiile realizate de Center for the Study of Legal Profession și Thompson Reuters Peer Monitor – Report on the State of the Legal Market (2015), respectiv de RBS – A Perspective on the Legal Market (2014), cel din urmă pentru piața de servicii juridice din Marea Britanie.

Avocatura trece printr-un proces de transformare fundamentală și ireversibilă la nivel internațional, este o schimbare de paradigmă dacă vreți, de la o abordare tradițională rigidă și elitistă, dictată de marile case de avocatură, cu destul de puțină transparență privind procesul juridic, la o abordare modernă și deschisă, centrată pe client, care devine partener al avocatului. Pantea | Șimon | Asociații s-a născut din dorința noastră de a practica acest nou tip de avocatură de business în România, iar formula de dezvoltare pe care am ales-o, de casă de litigii de dimensiuni reduse (sub 10 avocați în acest moment și sub 20 de avocați în următorii 3 ani), credem că răspunde cel mai bine așteptărilor partenerilor (clienților) noștri de a primi servicii adaptate nevoilor lor reale de asistență juridică”, a declarat Alexandru Șimon, avocat fondator Pantea | Șimon | Asociații.

Modelul flexibil de structură organizațională implementat de Pantea | Șimon | Asociații presupune renunțarea la organizarea tradițională a caselor de avocatură cu structuri ierarhice multiple și axarea în schimb pe colaborări tip peer-to-peer cu avocați litiganți cu minim 5 ani de experiență, fie sub forma unor colaborări permanente pe bază de exclusivitate, fie prin conlucrări per proiect cu avocați care oferă consultanță de litigii și altor case de avocatură. ”Ne concentrăm pe valoarea livrată clientului și tocmai din acest motiv vrem ca la nivel operațional lucrurile sa fie cât mai simple, așa că am ales să reducem la minim birocratizarea proceselor interne. Pe măsură ce ne vom extinde colaborările vrem să implementăm mai multe metode de lucru la distanță care optimizează costurile legate de funcționarea biroului și se reflectă în facturi mai mici către clienți”, a adăugat Alexandru Șimon.

Despre Pantea | Șimon | Asociații

Pantea | Șimon | Asociații oferă servicii ultra-personalizate de instrumentare a litigiilor, avocații fondatori și colaboratorii societății asigurând în prezent asistența și reprezentarea partenerilor (clienților) în dosare complexe din domenii precum real-estate, construcții, achiziții publice, insolvență și faliment, impozite și fiscalitate, transporturi, concurență, dreptul muncii.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti