Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Regulamentului delegat (UE) nr. 241/2014 de completare a Regulamentului privind standardele tehnice de reglementare pentru cerințele de fonduri proprii în cazul instituțiilor


22.06.2015 | Elena ALBU
Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 150, din 17 iunie 2015, a fost publicat Regulamentul delegat (UE) nr. 2015/923 al Comisiei de modificare a Regulamentului delegat (UE) nr. 241/2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru cerințele de fonduri proprii în cazul instituțiilor.

Obiectul regulamentului: Pentru a evita arbitrajul de reglementare și a asigura aplicarea armonizată a cerințelor de fonduri proprii în Uniune, este important să se asigure o abordare uniformă în ceea ce privește deducerea din elementele de fonduri proprii a deținerilor indirecte și sintetice de instrumente proprii de fonduri proprii ale instituțiilor și a deținerilor indirecte și sintetice în entități din sectorul financiar. Având în vedere faptul că Regulamentul (UE) nr. 575/2013 prevede deja norme privind deținerile directe de instrumente de fonduri proprii ale instituției de către instituție și privind deținerile directe de instrumente de fonduri proprii ale altor entități din sectorul financiar, ar trebui prevăzute norme suplimentare privind deducerea din fondurile proprii a deținerilor instituției care au legătură cu deținerile indirecte și sintetice de astfel de instrumente ale instituției sau de astfel de instrumente ale altor entități din sectorul financiar. În cazul în care calitatea creditului unei instituții determină ratele stabilite prin indici de piață care sunt utilizați și ca referință pentru remunerația aferentă instrumentelor de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar și de nivel 2 ale instituției respective, acest fapt dă naștere la îngrijorări din punct de vedere prudențial, care au drept obiect corelația dintre distribuirile aferente instrumentului și calitatea creditului instituției. Numărul și diversitatea instituțiilor din panel ar trebui să fie suficient de ridicate, încât să reflecte în mod adecvat activitățile desfășurate pe piața conexă. Prin urmare, dacă o instituție emite un instrument de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar sau de nivel 2 cu rată variabilă sau cu rată fixă care urmează să se transforme în rată variabilă, ar trebui ca rata plătită de instituție pentru respectivul instrument să nu crească atunci când calitatea creditului instituției scade.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti