Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 

Modificarea Regulamentului delegat (UE) nr. 241/2014 de completare a Regulamentului privind standardele tehnice de reglementare pentru cerințele de fonduri proprii în cazul instituțiilor
22.06.2015 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 150, din 17 iunie 2015, a fost publicat Regulamentul delegat (UE) nr. 2015/923 al Comisiei de modificare a Regulamentului delegat (UE) nr. 241/2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru cerințele de fonduri proprii în cazul instituțiilor.

Obiectul regulamentului: Pentru a evita arbitrajul de reglementare și a asigura aplicarea armonizată a cerințelor de fonduri proprii în Uniune, este important să se asigure o abordare uniformă în ceea ce privește deducerea din elementele de fonduri proprii a deținerilor indirecte și sintetice de instrumente proprii de fonduri proprii ale instituțiilor și a deținerilor indirecte și sintetice în entități din sectorul financiar. Având în vedere faptul că Regulamentul (UE) nr. 575/2013 prevede deja norme privind deținerile directe de instrumente de fonduri proprii ale instituției de către instituție și privind deținerile directe de instrumente de fonduri proprii ale altor entități din sectorul financiar, ar trebui prevăzute norme suplimentare privind deducerea din fondurile proprii a deținerilor instituției care au legătură cu deținerile indirecte și sintetice de astfel de instrumente ale instituției sau de astfel de instrumente ale altor entități din sectorul financiar. În cazul în care calitatea creditului unei instituții determină ratele stabilite prin indici de piață care sunt utilizați și ca referință pentru remunerația aferentă instrumentelor de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar și de nivel 2 ale instituției respective, acest fapt dă naștere la îngrijorări din punct de vedere prudențial, care au drept obiect corelația dintre distribuirile aferente instrumentului și calitatea creditului instituției. Numărul și diversitatea instituțiilor din panel ar trebui să fie suficient de ridicate, încât să reflecte în mod adecvat activitățile desfășurate pe piața conexă. Prin urmare, dacă o instituție emite un instrument de fonduri proprii de nivel 1 suplimentar sau de nivel 2 cu rată variabilă sau cu rată fixă care urmează să se transforme în rată variabilă, ar trebui ca rata plătită de instituție pentru respectivul instrument să nu crească atunci când calitatea creditului instituției scade.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena Albu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.