« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA-Constanța. Abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale. Trimitere în judecată
21.06.2015 | Camelia ENACHE, Georgiana-Camelia LUCIU, Camelia ENACHE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

DNA-Constanța. Abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
D. D., inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea și președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu,
C. M. G., profesor corector în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu,
S. G. G., profesor corector în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
abuz în serviciu,
fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 30 august 2014, inculpatul D. D., în calitate de Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, încălcând-și atribuțiunile de serviciu de președinte al Comisiei județene de examen Tulcea, a determinat-o pe inculpata C. M. G., profesor corector la disciplina geografie în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014 – desfășurat în municipiul Tulcea, să acorde nota 8 pentru lucrarea la disciplina „Geografie” a unei candidate, persoană care inserase în prealabil, în cuprinsul lucrării, semne distinctive pentru recunoașterea identității sale.
Aceeași solicitare a inculpatului D. D. a ajuns și la cunoștința inculpatei S. G. G., primul profesor corector, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în așa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8.
Prin aceste acțiuni, inculpații au provocat o vătămare a intereselor legitime ale unității de învățământ care organiza examenul, respectiv de a înregistra rezultate corecte, precum și un folos necuvenit candidatei, constând în obținerea nemeritată a unei note superioare la disciplina „Geografie”, cu consecința promovării examenului de bacalaureat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Camelia Enache

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD