Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CRJ a organizat conferința ”Combaterea infracţiunilor motivate de ură”. Cum a fost
22.06.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Resurse Juridice a dat publicității vineri, 19 iunie 2015, un comunicat cu privire la conferinţa cu tema ”Combaterea infracţiunilor motivate de ură”, organizată pe 18 iunie 2015, în cadrul proiectului ”Monitorizarea drepturilor omului prin mecansime internaţionale”.

Scopul conferinţei a fost acela de a impulsiona dezbaterea deschisă între actorii relevanţi cu privire la fenomen, maniera de manifestare, şi mai ales felul în care putem combate eficient infracţionalitatea motivată de discriminare din România. În cadrul Conferinţei, CRJ a lansat publicaţia Combaterea infracţiunilor motivate de ură. Ghid pentru practicieni şi decidenţi. Conferinţa a beneficiat de prezenţa şi intervenţiile unor organizaţii neguvernamentale care reprezintă grupuri vulnerabile la discriminare şi infracţiuni motivate de ură sau instituţii care au în mandat combaterea fenomenului, dar şi de prezenţa unor specialişti în domeniul infracţiunilor motivate de ură din poliţia, procuratura, ministerul de interne din ţări precum Austria, Danemarca, Finlanda, Olanda şi Regatul Unit. Prezenţa specialiştilor străini a fost posibilă prin sprijinul Ambasadelor la Bucureşti ale ţărilor menţionate. Prezentările lor, făcute dintr-o perspectivă foarte pragmatică, obţinută prin experienţa acumulată în combaterea urii, a avut menirea de a transfera expertiză colegilor lor români pe aceste teme stringente, cu precădere pentru activitatea poliţiei.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti