« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CRJ a organizat conferința ”Combaterea infracţiunilor motivate de ură”. Cum a fost
22.06.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Centrul de Resurse Juridice a dat publicității vineri, 19 iunie 2015, un comunicat cu privire la conferinţa cu tema ”Combaterea infracţiunilor motivate de ură”, organizată pe 18 iunie 2015, în cadrul proiectului ”Monitorizarea drepturilor omului prin mecansime internaţionale”.

Scopul conferinţei a fost acela de a impulsiona dezbaterea deschisă între actorii relevanţi cu privire la fenomen, maniera de manifestare, şi mai ales felul în care putem combate eficient infracţionalitatea motivată de discriminare din România. În cadrul Conferinţei, CRJ a lansat publicaţia Combaterea infracţiunilor motivate de ură. Ghid pentru practicieni şi decidenţi. Conferinţa a beneficiat de prezenţa şi intervenţiile unor organizaţii neguvernamentale care reprezintă grupuri vulnerabile la discriminare şi infracţiuni motivate de ură sau instituţii care au în mandat combaterea fenomenului, dar şi de prezenţa unor specialişti în domeniul infracţiunilor motivate de ură din poliţia, procuratura, ministerul de interne din ţări precum Austria, Danemarca, Finlanda, Olanda şi Regatul Unit. Prezenţa specialiştilor străini a fost posibilă prin sprijinul Ambasadelor la Bucureşti ale ţărilor menţionate. Prezentările lor, făcute dintr-o perspectivă foarte pragmatică, obţinută prin experienţa acumulată în combaterea urii, a avut menirea de a transfera expertiză colegilor lor români pe aceste teme stringente, cu precădere pentru activitatea poliţiei.

 
Secţiuni: Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD