Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INPPA. Demersuri pentru intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice
22.06.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor a dat publicității luni, 22 iunie 2015, adresele Directorului av. dr. Traian Briciu către Barouri și către centrele teritoriale ale INPPA cu privire la pregătirile necesare pentru intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Din perspectiva profesiei de avocat, Legea insolvenţei persoanelor fizice, aduce următoarele noutăţi legislative:
”(1) posibilitatea avocatului de a fi administrator sau lichidator în procedură;
(2) obligativitatea avocatului de urma cursuri de specialitate pentru a deveni administrator sau lichidator;
(3) necesitatea susţinerii unui examen pentru a obţine această calitate de administrator sau lichidator şi
(4) obligaţia corpului profesional de a organiza pregătirea profesională cât şi dobândirea acestor noi calităţi.”

Fiecare corp profesional organizează cursuri de pregătire profesională în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice şi în alte domenii cu relevanţă pentru administrarea procedurilor de insolvenţă. Fiecare corp profesional organizează examenul pentru includerea în Lista administratorilor procedurii şi lichidatorilor pentru procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Conducerile celor patru corpuri profesionale vor adopta o curriculă comună şi o metodologie unitară pentru desfăşurarea cursurilor şi a examenului, cu avizul Comisiei de insolvenţă la nivel central (art. 12 alin. 3 din Lege).

INPPA a luat următoarele măsuri:

1. Elaborarea, în colaborare cu specialişti în domeniu şi cu celelalte corpuri profesionale implicate în procedură, a programei de formare profesională continuă în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice.

Această programă este necesară deoarece:
(1) va sta la baza organizării cursurilor de pregătire profesională în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice şi
(2) este justificată în raport de prevederile art. 12 alin. (3) din Lege, care prevede că fiecare corp profesional organizează examenul pentru includerea în Lista administratorilor procedurii şi lichidatorilor pentru procedura insolvenţei persoanelor fizice.

În acest scop conducerile celor patru Corpuri profesionale ai căror membri sunt implicaţi în procedură adoptă o curriculă comună şi o metodologie unitară pentru desfăşurarea cursurilor şi a examenului, cu avizul Comisiei de insolvenţă la nivel central.

2. Organizarea la nivelul central sau la nivel teritorial (centre teritoriale) sub coordonarea Consiliului de conducere al INPPA de cursuri de pregătire profesională în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice şi în alte domenii cu relevanţă pentru administrarea procedurilor de insolvenţă.

Pentru realizarea acestor demersuri, centrele teritoriale trebuie să comunice propuneri privind:
– programa de formare profesională în domeniul insolvenţei persoanei fizice;
– formatori (specialişti) pe care centrul teritorial îi poate folosi pentru activitatea de formare în domeniul insolvenţei persoanei fizice.

:: adresă către barouri
:: adresă către centrele INPPA

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.