Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

INPPA. Demersuri pentru intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice


22 iunie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Insolvență

Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor a dat publicității luni, 22 iunie 2015, adresele Directorului av. dr. Traian Briciu către Barouri și către centrele teritoriale ale INPPA cu privire la pregătirile necesare pentru intrarea în vigoare a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Din perspectiva profesiei de avocat, Legea insolvenţei persoanelor fizice, aduce următoarele noutăţi legislative:
”(1) posibilitatea avocatului de a fi administrator sau lichidator în procedură;
(2) obligativitatea avocatului de urma cursuri de specialitate pentru a deveni administrator sau lichidator;
(3) necesitatea susţinerii unui examen pentru a obţine această calitate de administrator sau lichidator şi
(4) obligaţia corpului profesional de a organiza pregătirea profesională cât şi dobândirea acestor noi calităţi.”

Fiecare corp profesional organizează cursuri de pregătire profesională în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice şi în alte domenii cu relevanţă pentru administrarea procedurilor de insolvenţă. Fiecare corp profesional organizează examenul pentru includerea în Lista administratorilor procedurii şi lichidatorilor pentru procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Conducerile celor patru corpuri profesionale vor adopta o curriculă comună şi o metodologie unitară pentru desfăşurarea cursurilor şi a examenului, cu avizul Comisiei de insolvenţă la nivel central (art. 12 alin. 3 din Lege).

INPPA a luat următoarele măsuri:

1. Elaborarea, în colaborare cu specialişti în domeniu şi cu celelalte corpuri profesionale implicate în procedură, a programei de formare profesională continuă în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice.

Această programă este necesară deoarece:
(1) va sta la baza organizării cursurilor de pregătire profesională în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice şi
(2) este justificată în raport de prevederile art. 12 alin. (3) din Lege, care prevede că fiecare corp profesional organizează examenul pentru includerea în Lista administratorilor procedurii şi lichidatorilor pentru procedura insolvenţei persoanelor fizice.

În acest scop conducerile celor patru Corpuri profesionale ai căror membri sunt implicaţi în procedură adoptă o curriculă comună şi o metodologie unitară pentru desfăşurarea cursurilor şi a examenului, cu avizul Comisiei de insolvenţă la nivel central.

2. Organizarea la nivelul central sau la nivel teritorial (centre teritoriale) sub coordonarea Consiliului de conducere al INPPA de cursuri de pregătire profesională în domeniul procedurii insolvenţei persoanei fizice şi în alte domenii cu relevanţă pentru administrarea procedurilor de insolvenţă.

Pentru realizarea acestor demersuri, centrele teritoriale trebuie să comunice propuneri privind:
– programa de formare profesională în domeniul insolvenţei persoanei fizice;
– formatori (specialişti) pe care centrul teritorial îi poate folosi pentru activitatea de formare în domeniul insolvenţei persoanei fizice.

:: adresă către barouri
:: adresă către centrele INPPA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică