Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României

Avocatul Crenguța Leaua devine primul vicepreședinte român al Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris
23.06.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Avocatul Crenguța Leaua a fost numită vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj, funcție pe care urmează să o preia de la 1 iulie 2015. Numirea a fost decisă de Consiliul Mondial al Camerei de Comerț Internaționale („ICC Paris”) cu ocazia congresului anual care a avut loc la Torino, în perioada 9-11 iunie 2015.

Curtea este condusă de un președinte, secondat de 17 vicepreședinți, acoperind teritorial toate continentele. Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea instituției a fost desemnat Alexis Mourre (Franța).

Crenguța Leaua

Crenguța Leaua

„Este pentru prima dată când în lista vicepreședinților Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris se regăsește un jurist dintr-o țară din Europa de Est, alta decât Rusia. Această numire vine după încheierea unui mandat de 3 ani ca membru al Curții, perioadă în care m-am străduit să am o implicare concretă și semnificativă în activitatea acestei instituții arbitrale”, a declarat Crenguța Leaua.

Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris este cea mai importantă instituție arbitrală la nivel global. Are sediul la Paris și birouri teritoriale în New York și Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricărui stat. Un număr semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul României sau cu participarea juriștilor români.

Reputația juriștilor români prezenți în arbitrajul ICC Paris fie ca avocați, fie ca arbitri este recunoscută internațional. Din punct de vedere al frecvenței utilizării, legea română a arbitrajului a ajuns în topul primelor 10 legi aplicabile în arbitrajul ICC. Îmi propun pe durata mandatului să realizez o platformă amplă de cooperare între profesioniștii din domeniul arbitrajului din țările Europei de Est în mod special, datorită problematicii economice similare. Totodată, doresc să susţin şi colaborarea dintre aceştia şi colegii din toate celelalte țări în care este reprezentată ICC Paris”, a adăugat Crenguța Leaua.

În componența Curții se regăsesc membri numiți dintre candidații desemnați de peste 80 de state reprezentate în cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curții este de a asigura administrarea arbitrajului în bune condiții, cu respectarea drepturilor părților și cu scopul asigurării recunoașterii și executării hotărârilor pronunțate de tribunalele arbitrale.

Crenguța Leaua este conferențiar universitar titular la Academia de Studii Economice București și cadru didactic asociat în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universității din București. Este arbitru cu experiență în peste 100 de cazuri, fiind inclusă pe listele de arbitri ale curților de arbitraj de pe lângă camerele de comerț și industrie din România, Austria, Polonia, Bulgaria și Slovenia, precum și din Kuala Lumpur și Shanghai. De asemenea, este listată ca arbitru la Centrul de Arbitraj și Mediere al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (Geneva). Este membră a International Council for Commercial Arbitration (Haga), a Chartered Institute of Arbitrators CIArb, a London Court of International Commercial Arbitration LCIA și a Swiss Arbitration Association ASA. Este avocat în cadrul „Leaua & Asociații”, fiind specializată în domeniul arbitrajului comercial internațional, cu experiență amplă și în arbitrajul privind investițiile străine (ICSID).

Secţiuni: Arbitraj, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO